Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

13 de juny de 2017
0 comentaris

L’ENERGIA , Jordi Parés Grahit , enginyer industrial i membre del col•lectiu CEMES : Col•lectiu per un model energètic i social sostenible

Dia: 25 de maig, dijous, 19 h : A l’ Ateneu de cultura popular La Violeta de Gràcia SÍNTESI

 

En Jordi Parés va iniciar la seva llarga i pedagògica  exposició parlant-nos de les  diferents crisi del petroli , del seu ús i abús i de l’inevitable esgotament dels recursos energètics no renovables.

Ens va parlar sobre l’energia com element imprescindible per la gestió de l’aigua i dels conflictes esdevinguts i que esdevindran en relació a aquest binomi.

Va posar sobre la taula  les polítiques erràtiques dels diferents governs espanyols des de la transició,fent especial esment a les dues darreres legislatures on els “populars” han tallat d’arrel l’aposta tímida per les energies renovables d’anteriors governs del PSOE.

Va citar el poder dels oligopolis energètics, de les seves portes giratòries amb ex- presidents de govern de diferents estats, i de la inversió brutal que fan  a la recerca de petroli a ecosistemes marins poc accessibles. Al mateix temps va afirmar que es van preparant per entrar amb força en el camp de les energies renovables. En aquest sentit va destacar la recerca i les proves pilot que desenvolupa el sector de l’automòbil.

Amb el suport de diferents imatges va posar de manifest l’ us de l’energia solar a Alemanya,  en contraposició  per exemple als  tímids intents d’anteriors  governs de l’ ajuntament de Barcelona.

Durant la posterior discussió va defensar que Catalunya, per les seves condicions meteorològiques  pot ser autosuficient  energèticament a partir d’ energies renovables : solar, tèrmica, de les marees i hidràulica. Es va basar en treballs de diferents científics i va citar també bibliografia  de companys seus del CEMES.

FNM , 13 de juny de 2017

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!