Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

26 de maig de 2017
0 comentaris

Reflexions per a debats

Dilluns a la matinada, quan els humans acostumen a dormir, jo baixava amb lentitud des del Pi de la Carbasseta cap al riu Teix, que encara té una aigua molt bona que pot beure un llop vell i cansat.

 

Anava pensant amb en Pedro Sánchez. Hòstia! Aquest noi s’ha fotut tot el vell aparell del PSOE i la nova Eva Perón – que és com anomeno la Susana Díaz-.

 

Han passat dues nits. Contradictori com sóc, ara crec que en Sánchez també és un “jacobí”. És l’espanyolisme ranci i reaccionari. Potser si que podem celebrar la derrota, de moment, de l’oligarquia que apostava per la Susana Díaz, la derrota del “felipisme”, de la Susana, de l’aparell i del diari ” El País”.

 

Tornem a casa.

 

No sóc de la “tribu del Govern” però la conferència del President Puigdemont i dels dos companys seus ha estat magnífica, tant el contingut com la “mise en scène”. Si més no a Madrid i a moltes capitals europees la premsa ho posa de manifest.

 

I cal no oblidar la bona idea de la CUP, d’internacionalitzar el procés a partir d’una jornada celebrada dissabte 20 de maig amb la presència, entre d’altres organitzacions, de Sortu, del Sinn Féin i de Die Linke.

 

No passo dels “comuns”. A l’Assemblea Fundacional va haver discussió pel nom: o “Catalunya en Comú” o “En Comú Podem”.

 

Després la premsa deia que la nova direcció apostava per “Un País en Comú”.

 

Si no em falla la memòria, també aquest passat dia 20, es va fer una reunió oberta on van votar el nom tots els comuns que hi van voler ser presents.

 

Finalment es diuen “Catalunya en Comú”. És obvi que el nom no fa la cosa, però sembla cert que la base independentista i soberanista va fer decantar la balança.

 

 

 

El Llop del Montsant

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!