Fòrum Narcís Monturiol

Grup d'opinió

6 de juny de 2014
0 comentaris

Resum del debat : ? En Agosto 100 años de Julio ?

Es va desenvolupar dimarts 2 de juny organitzat per  els “Amics de la Violeta” i el Fòrum Narcís Monturiol al  Centre de Cultura Popular la Violeta ( Gràcia, BCN) es va desenvolupar dimarts 2 de juny

La ponent, Sandra Romero , colombiana, enginyer de sistemes i lectora voraç  va fer una presentació molt acurada de la figura d’en Julio Cortázar.

Ens va parlar de l’extensa obra de l’escriptor argentí : escrits, contes ,narrativa, novel·la,  poesia i de les seves inquietuts estètiques de joventut, ètiques i de compromís polític més tard i de les seves  cabòries  metafísiques ; també del seu realisme màgic i del seu existencialisme.

Ho va fer d’una manera molt planera a partir de mostrar-nos a la pantalla  la llista de tota la literatura escrita i editada de  Cortázar , amb el suport de fotos de l’escriptor i d’alguns dels dibuixos més bonics que es troben a molts dels manuscrits editats.

Posteriorment la Sandra Romero ens llegí  alguns fragments  de poemes i contes  de l´ escriptor. També va projectar tres vídeos curts on  Cortázar parlava de la seva obra i de la seva sensibilitat ètica i política.

L’exposició de la Sandra  va durar  una hora i mitja i de mutu acord  no va haver gaire debat, només tres  o quatre intervencions molt concretes , que van  palesar la diferència entre el públic i la ponent  en relació al coneixement de l’extraordinària obra d’en Julio Cortázar.

Lluís i Xavier

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!