Wu Ming.cat

A l'esquerra, la CUP

9 de novembre de 2013
0 comentaris

Érem comunistes

Reflexió al voltant del destí de quatre camarades que van estar vinculats per la lluita ideològica del passat al llavors potent Partit Comunista (…)

“Sheoeyin Kenna” narra els motius del seu ingrés a aquell totpoderós partit libanès –si era pel fet de pertànyer familiars al partit, per amistats, al barri. Quin rol hi jugaven. Què feia el partit. La seva actitud durant la guerra civil al Líban; la invasió israeliana… Així mateix narren el funcionament de l’organització, i especialment, perquè tocaren el dos, tots quatre.

 

La pel.lícula és aixì mateix un examen exhaustiu del llegat de la guerra civil del Líban i del seu present de postguerra. Amb una lucidesa cinematogràfica que reforça la seva dimensió històrica incisiva però càlida, el primer llargmetratge documental de Maher Abi Samra recorre la història recent del país per traçar un mapa possible de la seva realitat més profunda.

 

De fet, la marxa del partit és deguda al seu col.lapse i ensulsiada, incapaç de resistir-se a la força de les 18 sectes que formen el país. El Partit Comunista va desaparèixer, tal com l’havíem conegut, quan no va poder mantenir unit el Líban.

 

La proposta té una gran frescor, és una història que es deixa veure i escoltar.

No cal dir que la sala Chomón, de la Filmoteca de Catalunya, va presentar una imatge que feia goig: un ple només reservat per a les grans ocasions; n’hi havia, sens dubte, un gran pes, entre el públic, de comunistes i ex comunistes.

Sheoeyin Kenna / Érem comunistes

Direcció: Maher Abi Samra

Producció: Líban-Emirats Àrabs Units-França

Any: 2010

Idioma original: àrab

Versió: VOSC

Durada: 85′

Format: Betacam digital

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!