Wu Ming.cat

A l'esquerra, la CUP

2 de desembre de 2009
0 comentaris

A través del Carmel (Claudio Zulian)

Una càmera omniscient i omnicomprensiva, engega i no atura fins que en 90 minuts, sense deixar-nos de petja, discorre des de la Clota fins al cim muntanyenc del barri del Carmel, a Barcelona. I ho fa a través d’un sol i llarg i viu pla seqüència rodat en steadycam; el temps de la pantalla i el de la vida, coincidint del tot (…)

La càmera visita carrers, places, passatges, escales mecàniques, botigues, pisos particulars, equipaments municipals, tallers, entitats… Mentre volta i giravolta, alça i gira, avança i recula, filma anant cap endavant, o filma caminant cap enrere, algunes de les persones que hi veiem, sabem del cert, perquè les escoltem, que hi han participat tot prestant la seva veu-testimoni.

 

Les veus ens fan cinc cèntims d’històries familiars, problemes laborals, angoixes econòmiques, delits, amors vius o morts, somnis, tragèdies. Són dotzenes i dotzenes de comunicacions en of.

 

La càmera és muda però molt gràfica i eloqüent. Les veus en completen i n’humanitzen el relat.

 

Espectacle fastuós. Virtuós. Pura obra d’art, sobre com es fa cinema amb el mínim de mitjans, això sí, però amb una planificació primmirada, intel·ligent, pragmàtica, al servei d’una narració coral.

 

Excepcional film documental. No us el deixéssiu perdre, plis.

 

. A través del Carmel. Dir. Claudio Zulian. 90 minuts. Catalunya. 2006.

 


BRAUN, memòries d’una fàbrica / BRAUN, memorias de una fábrica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!