Wu Ming.cat

A l'esquerra, la CUP

28 d'agost de 2008
0 comentaris

Rivers and tides (Thomas Riedelsheimer)

Aigües: fluxos, refluxos, colzes. Vegetació: arbres, fulles, soques. Artista: mans i dents tot treballant amb l’aigua i la natura; és l’Andy Goldsworthy. I el resultat és inenarrable (…)

Nascut a Cheshire i resident a un petit poble d’Escòcia i format al Bradford College of Art, l’artista fa vint anys que feineja amb les pròpies mans, amb les dents, quan s’escau, tot construint –amb pedres, fulles, neu, glaç, fusta…- escultures efímeres, mutants.

 

Obres d’art al bell mig de la natura. Que viuen el procés de canvi, d’erosió, de declivi, d’extinció, infligit pel medi natural.

 

És increïble veure’l treballar: a la platja, ran de mar, basteix una mena d’ou o con amb pedra, per la tarda, quan hi puja la marea, veiem com la mar engoleix i nega la construcció.

 

Als rius, n’aprofita aigües estantisses per decorar-les amb fulles. O treu partit al corrent per generar serpents de fulles unides per palets que formen, empeses pel líquid element, dibuixos o formes d’allò més suggestives.

 

El resultat de veure aquest extraordinari film d’en Thomas Riedelsheimer, el qual hi ha conviscut un any amb el britànic, t’engrandeix el cor, t’obre els sentits, et permet respirar amb una activitat enriquidora, nova, diferent. Orgànica.

 

Tant o més belles que les imatges ho són els mots, els gestos, la joia, l’empipament de l’artista sol com un mussol o esmorzant en família amb la dona i els 4 fills.

 

Un artista que ha fecundat la seva contrada d’obres i més obres. Treballs presents, també, al Pol Nord, Japó, Austràlia, Estats Units, Anglaterra…

 

Unes obres que, en ser ben efímeres, han realçat la tasca de documentació fotogràfica de l’Andy. Fotos que es poden trobar arreu de galeries i museus.

 

. Ríos y Mareas. Director, muntador, responsable de fotografia, guionista: Thomas Riedelsheimer. Música: Fred Frith. 90 minuts. Alemanya-Finlandia-Gran Bretanya. 2001.

Vídeo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!