Mascançà

El bloc de Vilaweb Mollerussa

15 de gener de 2015
0 comentaris

Endavant les atxes! (per Francesc Foguet)

La història de Catalunya demostra que, si els catalans van units, tenen una força incommensurable. La unió en la diversitat és clau per avançar socialment i políticament. És natural que, a l’hora de fer un pas tan transcendent, els partits polítics vulguin imposar les seves tesis, de vegades espúries. No vivim en el millor dels mons possibles, i tenim la classe política que tenim –l’escollida pels votants. Però l’important és que, en el dia d’avui, s’hagi arribat a un acord bàsic entre les dues grans forces polítiques catalanes, CiU i ERC, secundades per tres entitats representatives de la societat civil (Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana i Associació de Municipis per la Independència).

Ara ja disposem d’una data, el 27 de setembre, per votar en unes eleccions vinculants sobre la independència. És el moment, doncs, de deixar enrere els dubtes, les vacil·lacions, les penes i les misèries viscudes aquests darrers mesos. No és la solució més idònia, al nostre parer. Com tampoc no ho era el simulacre del 9N. No entenem, a més, el per què de tantes dilacions estratègiques, ni per quina raó altres forces polítiques, com la CUP o ICV, dignes d’encomi, no han intervingut en aquest pacte. Tant se val, ara no és el moment d’aixafar la guitarra. És el moment de mirar endavant, d’anar a votar el 27 de setembre i de guanyar la partida de la independència.

Davant d’aquesta concreció d’una data per a les eleccions que ens han de dur a la independència, si així ho decideix una majoria sòlida de catalans, els ciutadans i les entitats de la societat civil partidaris de fer aquest pas decisiu hem de continuar treballant a fons, en una mobilització sense precedents, per convèncer els indecisos, amb arguments ben raonats, sobre els beneficis que ens pot dur la independència per tal de fer un país millor. Tant socialment com políticament. Esdevé el projecte de futur més extraordinari i entusiasmador, però també més pragmàtic i assenyat, que hem encarat mai.

El 27 de setembre, tothom podrà votar a consciència, democràticament, en aquest plebiscit independentista. Els partidaris de la sobirania plena, de l’exercici de l’autodeterminació, tindrem, per fi, l’oportunitat de votar el partit –més acostat a la dreta o més a l’esquerra de l’espectre polític– que considerem més vàlid per poder governar el començament del futur estat català. Tornem a fer història. Confiem que aquesta vegada ens en sortirem, perquè cal que el nostre país faci una ruptura democràtica i canviï en profunditat. Ens ho mereixem i, si ens hi esforcem, ho podem aconseguir. Hem de ser molts, molts més encara, a favor de la independència. Que tinguem bona sort!

Francesc Foguet i Boreu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!