Mascançà

El bloc de Vilaweb Mollerussa

16 d'octubre de 2013
Sense categoria
0 comentaris

Carta dels fets succeïts a Fraga (per Jonatan Niubó)

Hola a tots, com a cap de la Colla Gegantera i Grallera l’Arreu de Mollerussa hem veig obligat a explicar a tothom els fets que han succeït a l’última trobada gegantera que hem realitzat.

El passat 12 d’octubre els gegants i geganters de Mollerussa ens varem desplaçar al poble de Fraga on celebraven la seva trobada gegantera. Varem plantar els gegants i els grallers és posaren a assajar, de sobte membres de la “Comision De Fiestas de Fraga” van demanar als de la Colla Gigants de Fraga que ens diguessin que despengéssim l’estelada dels nostres gegants, val a dir que aquesta estelada és va posar als gegants la primera sortida que van realitzar ara fa més de 4 anys. Els de la Colla a contracor varem accedir a plegar-la i amagar l’estel, aconseguint així una senyera. En aquell moment els membres de la colla de Fraga van trucar a la regidora i li van explicar i ella va dir que si era una senyera que no passava res que ja estava tot solucionat, però sembla que aquest remei d’amagar l’estel tampoc va agradar a algun fragatí que ens va començar a increpar i insultar de manera desmesurada cridant consignes com “Quitar este trapo de mierda” o be “Que os vayáis catalanes de mierda”. Nosaltres varem aguantar les critiques i els crits davant de tot el públic i de nombroses colles geganteres que estaven aspectants desprès de tot el que havia passat. En el primer moment havíem decidit de plegar els gegants i marxar, però finalment per la cara dels companys de la Colla Gegantera de Fraga ens varem quedar.

El problema continua més endavant quan un cop havíem iniciat la cercavila, les persones de la “Comision de Fiestas” varen passar pel costat amb un to burlesc i foteta, nosaltres en cap moment varem dir res, seguirem tocant i disfrutant, més endavant, quan estàvem parats esperant el nostre torn per entrar a la plaça unes persones amb samarretes de la Comision ens van senyalar amb el dit i hem van dir “Contigo luego hablaremos”, amb un to despectiu i de males maneres. En aquell moment hem vaig girar i vaig decidir passar de tot i seguir disfrutant de tot, perquè sabia que si els hi seguíem la corrent aquest problema podria arribar molt més lluny.

Abans d’acabar el meu relat voldria donar les gràcies a la Colla Gigants de Fraga per com varen conduir la situació i a la vegada aprofitant aquesta carta felicitar-los per la seva trobada gegantera, també donar les gràcies a totes les colles geganteres que ens van mostrar el seu suport davant aquest fet tan incòmode i que amb 4 anys que volten els gegants no havia passat mai i per últim als membres de la Colla Gegantera i Grallera l’Arreu de Mollerussa donar-vos les gràcies pel comportament exemplar que hi va haver davant aquests fets, perquè en aquell moment varem demostrar que nosaltres érem més persones que no pas els altres, així que felicitats, salut i gegants.

Jonatan Niubó Parramon (Cap de Colla dels Gegants de Mollerussa)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!