vins que estimo (VqE)

vins de proximitat, vins per assaborir

7 de juny de 2014
0 comentaris

Blancs de l’Empordà 2013 (II): A 21 Masetplana

 
A 21
Vi blanc jove

DO Empordà
Garriguella (Alt Empordà)
Celler: Masetplana
Anyada: 2013
Raïm: garnatxa blanca
Grau alcohòlic: 13% vol
Preu aproximat: 5 euros
Web: http://masetplana.com/index.php/ca/

 
Comentari: 


Vinya i olivera. Oli i vi. Masetplana disposa d’un destacat actiu, cada vegada menys freqüent en els nostres dies, en elaborar simultàniament els dos productes paradigma de l’agricultura mediterrània. Com essencialment mediterrània és aquesta garnatxa blanca que elabora el celler.

 

Masetplana compta amb antecedents al municipi de Garriguella que es remunten al segle XIX. Actualment es configura com una empresa de caràcter familiar dedicada al conreu i elaboració d’oli d’oliva [disposa d’un modern molí propi], així com de vins i caves. Aquesta doble dedicació a la vinya i l’olivera era una pràctica molt estesa dècades enrere en l’àmbit agrari, però actualment és cada vegada més inusual, sobretot pel que fa a referència a l’activitat d’elaboració, a causa de la creixent especialització i segmentació dels mercats.

 

En relació a aquest vi blanc hem tingut sensacions certament contraposades en el moment de la degustació. Una primera fa pensar en una presència excessiva de traces de sulfurós [conservant d’aplicació pràcticament obligada en tots els vins] que destorba tant les fases olfactiva com gustativa del seu tast. No obstant, una certa aeració posterior del vi ajuda a esvair-lo, permetent percebre millor les característiques afruitades, i sobretot vegetals, d’aquest vi blanc jove. Són aquestes darreres les que més ens han interessat, evocant notes de plantes i flors de clima marcadament mediterrani.

 

No és la proposta més comercial, ni la més fàcil. Però ofereix, a canvi, una marcada tipicitat que el relaciona amb el territori de procedència. Una via que cal explorar.


Nota de tast. Color groc pàlid net i brillant. Aromes suaus, predomini de notes vegetals i flor blanca. Fruita carnosa i records de ginesta en boca, lleu amargor. Mitjana persistència. 

Data de tast: maig 2014

Valoració Vins que Estimo: Notable 7/10

(Nota. VqE paga els vins que comenta i n’opina sense condicionaments externs) 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!