vins que estimo (VqE)

vins de proximitat, vins per assaborir

14 de maig de 2014
0 comentaris

Bancal del Bosc garnatxa blanca: de luxe

“Bancal del Bosc blanc”

Vi blanc jove
DO Montsant
Capçanes
Celler: Vinyes Domènech
Anyada: 2013
Raïm: garnatxa blanca
Grau alcohòlic: 14% vol
Preu aproximat: 8,50 euros
Data d’embotellatgeabril 2014  
Web: http://www.vinyesdomenech.com/
 

Comentari:

La primera anyada d’aquest vi blanc jove no sols assoleix un resultat francament excel·lent si no que també explora altres matisos que pot arribar a oferir aquesta varietat. A on es troben els límits de la garnatxa blanca?      


Arribat recentment a la botiga, el vi tastat evidencia visualment les traces del poc temps transcorregut des del seu embotellat, pendent de polir amb una estada a l’ampolla una mica més perllongada.

No obstant, des del primer moment hom se n’adona que es tracta d’un gran vi tot i la seva joventut.

El seu caràcter varietal (cos, estructura, alcohol, …) es manifesta de manera indiscutible. Però aporta, a més, altres coses: una complexitat i subtilitat aromàtiques inhabituals en vins d’aquesta varietat i un pas per boca sofisticat, allunyat de la rotunditat de les elaboracions tradicionals. Poques coses més es poden demanar a un vi jove.  

Hi conflueixen una molt bona matèria primera, les característiques privilegiades del terrer (alçada [400 metres], orientació geogràfica [a nord, menys solejat]) i un treball enològic de primer ordre en què, en la línia d’altres garnatxes blanques aparegudes els darrers temps, s’hi aprecia una clara voluntat de revisió dels paràmetres clàssics d’elaboració de la varietat, obtenint resultats que eren impensables només fa deu o quinze anys enrere i incorporant una expressivitat inèdita en aquests blancs.    

A destacar de manera molt especial la relació qualitat/preu del vi, molt per sota de blancs del mateix nivell però elaborats amb d’altres varietats de raïm blanc més prestigiades i amb major demanda al mercat. 

Un bon moment per a gaudir de vins de garnatxa blanca a preus molt interessants.
 

Nota de tast. Color groc pàl·lid, net i brillant. Complexitat aromàtica, fruita fresca de pinyol i tropical, flor blanca, mel. Gran textura en boca, bona acidesa, afruitat, llaminer, gens amargós. Potent i harmoniós.


Data de tast: maig
2014

Valoració Vins que Estimo: Excel·lent 9,70/10
 

El contrapunt. La informació a les etiquetes. En aquest bloc hem expressat sovint les nostres reticències a les etiquetes minimalistes que no ofereixen cap mena d’informació al consumidor sobre les característiques del vi, obligant a una compra a cegues. En el present cas, cal valorar positivament que a l’etiqueta hi figuri, a més, la data d’embotellatge, la qual cosa permet saber el temps transorregut en els dipòsits inox del celler. Tant de bo altres productors s’animessin a seguir l’exemple.

(Nota. VqE paga els vins que comenta i n’opina sense condicionaments externs)   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!