Viníssim

bloc de vins

13 de maig de 2008
3 comentaris

VINÍSSIM (BLOC DE VINS):ROUREDA NEGRE 2006, DO TARRAGONA

“Tarragona m’esborrona” i els seus vins em fan patir, afegeixo jo. Estem a punt de tancar el nostre periple per les DO del Principat i és el torn de Tarragona. Ha estat molt difícil de trobar algun vi d’aquesta denominació per tastar. Aquest fet ens diu dues coses: primera, constatem altre cop les misèries de la distribució dels vins a casa nostra. Segona, de totes les DO de la província -Priorat, Montsant, Terra Alta i Conca de Barberà- aquesta, tot i tenir el nom històricament més il·lustre, en podríem dir que és la parenta pobre. Sembla ser que no acaba d’arrencar.

Us aviso que aquest apunt acabarà amb una visita a una altra zona tarragonina, convidats per una bodega que té connexió directa amb el Vaticà. Ara bé, us haureu d’empassar fins a l’últim glopet per tastar-lo.

Tastem doncs aquest Roureda dels Cellers Unió i fem-li un lloc al nostre bloc.

Vi: Roureda 2006 Negre, Cellers Unió

DO: Tarragona

Raïm: Garnatxa negra, Ull de llebre

Elaboració: vi negre sense bóta, amb fermentació amb la pellofa de 18 dies, pel que sembla després del premsat. El celler diu que l’han embotellat encabat aquest període un cop finalitzada la fermentació, la qual cosa és curiosa. Entenc que no hi ha estada en dipòsits d’inoxidable prèvia a l’embotellament.

Grau: 12.5º

Preu: 2,98 €

Tast: presenta un color cirera no gaire pujat amb ribet rosaci. La llàgrima és força gruixuda. Al nas, s’imposa la dolçor del most i la garnatxa amb fons torrats. El pas de boca és untuós, astringent, càlid, amb una suau i agradable dolçor i postgust caramel·litzat. Millor del que esperava i, cal dir, que dóna el que promet al nas.

Glopets: un vi senzill, correcte pel preu, apte per tot tipus de paladars i butxaques. Per què carai aquests vins deliciosos i econòmics no se’ns ofereixen com a vins de taula als restaurants?

Cellers Unió vinifica a altres DO, com el Montsant on elabora el Perlat, un vi molt interessant que no costa gaire de trobar, com el Clos del Pinell, a la Terra Alta -prou bo- i com el Licorella al Priorat del qual no en sabem gota.

L’altra de les bodegues de la DO Tarragona de la qual volia parlar és De Müller, que elabora una gran varietat de vins, també a d’altres DO, alguns dels quals es troben a grans superfícies. Vins correctes a preus competitius. El que té d’especial aquesta bodega és el seu Vi de Misa, elaborat a la Terra Alta. Aquest vi s’elabora segons tots els preceptes de la Santa Seu i va ser el vi de missa del Vaticà durant els papats de Pius X i Joan XXIII fins que el Concili Vaticà II li derrogà l’exclusiva. Per tant, el dia que tingueu ganes d’agafar una borratxera de l’alçada de la Catedral de Sant Pere del Vaticà i sentir-vos uns pecadors de mil dimonis amb un vi que hi canten els àngels ja sabeu què fer. Ara bé, tingueu clar que ni Déu us salvarà d’una ressaca pontifícia.

Mentrestant, si teniu la sort de trobar aquest Roureda o algun dels altres gairebé il·localitzables vins de Tarragona: empleneu la copa, claveu-hi el nas, xarrupeu i deliu-vos.

Salut

  1. Avui ja surt el teu post a La Verema, que és un agragador de blocs que parlen majoritàriament del mon del vi a casa nostra, cada cop que facis un escrit sortirà també en aquest agregador.

    Comparteixo la dificultat de trobar vins de la D.O. Tarragona, en el meu bloc he parlat d’algun d’aquest vins que trobo força interessa’ns com Mas Vicenç , Vinya Janine , l’últim que ha sortit és diu Vails i el Serra de Llaveria, m’han dit que està molt be, també hi ha algunes cooperatives, com Vila-rodona i Bràfim que fan vins molt correctes, sobretot Joves.

     

  2. La nostra proposta del vui A Punt´vol oferir vins de qualitat per la quotidianitat. Aquest és l’ideari principal per a resumir el missatge però, en segon terme, i per enrriquir awuest concepte vague de Qualitat, treballem amb les varietats autòctones i amb un territori que ens és propi. Per això, el nostre catàleg inclou una Garnatxa Blanca de la Terra Alta, un coupatge típic del Montsant, de Garnatxa i Samsó, per al negre, i un ull de llebre floral de Tarragona per al rosat. La Botiga del Clap de Cep de tarragona ens els ven, en atenció a l’oferta de vins de la zona, tal com ho fa, per exemple, amb els vins de la Cooperativa de Bràfim dels que parla el Jordi Castells. Allí en trobareu. És cert que a la D.O. Tarragona hi ha mancances a corregir, tanmateix.

Respon a oriol p Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!