A Vallbona de les Monges no només hi ha el conegut monestir cistercenc, entre d’altres coses, també hi trobem la Cooperativa l’Olivera http://www.olivera.org/home.html que fa més de 30 anys que hi elabora vins blancs. Aquesta cooperativa dóna feina a persones discapacitades, apostant per un producte de qualitat, amb dissenys espectaculars i reivindicant la tradició vitivinícola en una zona que, quan van obrir el celler, costava molt de situar al mapa.
A Viníssim tenim la sort d’haver gaudit dels seus vins des dels inicis i seguir-ne de prop l’evolució: les primeres ampolles blaves i vermelles, el primer chardonnay, el primer blanc passat per fusta… És per això que avui us convidem a tastar aquest Agaliu 2007 directe de l’Urgell. Ens l’ha portat una monja del monestir amagat sota les faldilles.
Vi: Agaliu 2007, Cooperativa l’Olivera
DO: Costers del Segre, Subzona Valls del Riu Corb
Raïm: Macabeu 100%
Elaboració: vi blanc sec que ha fermentat amb les seves mares en bóta de roure americà durant sis mesos.
Grau: 12º
Preu: 8,80 €
Tast: color palla amb reflexos daurats. Nas untuós i cremós, són les notes de la fusta o, com diria ma mare: “Ai nen! Aquest és de l’Olivera”. També presenta alguna nota cítrica. En boca té volum, li agraeixes la bóta; la fresca acidesa inicial evoluciona cap al regust final més dolç.
Glopets: un projecte que ajuda a qui ho necessita, els vins blancs boníssims, les ampolles: un regal, buides encara són més blaves i sorprenents. Si no els coneixies val la pena que incorporis noms com Blanc de Roure, Missenyora, Blanc de Serè o aquest Agaliu a la teva llista de vins.
La subzona del Riu Corb, un paisatge interior. Hi tornarem, hi tinc vins i històries per contar.
Ara, els vins de l’Olivera t’esperen: lleva’ls el tap, emplena la copa, clava el nas, xarrupa, comparteix-los i deleix-te.
Salut
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!