Viníssim

bloc de vins

14 d'octubre de 2008
4 comentaris

VINÍSSIM (BLOC DE VINS): LA VALL DEL RIU CORB, L’EGOM I EL BRU DE VERDÚ

No és el nom d’una rondalla o d’un conte a la vora del foc. Estic parlant d’una subzona de Costers del Segre i d’uns vins elaborats pel Celler Cercavins a Verdú.

Tampoc és la primera volta que aquest riu surt al bloc. També he escrit algun cop que el riu Corb és un paisatge interior i gairebé imaginari, afegeixo, mai no li he vist baixar aigua. 

El camins de l’amistat m’han portat a visitar els camps de blat, d’oliveres, d’ametllers i les vinyes del voltant de Tàrrega, Verdú, Ciutadilla, Guimerà, Vallbona de les Monges i Nalec.

He tingut la sort de veure com el pas dels anys els ha portat més vinya i millor oli.

He vist brotar verda la terra que abans era grisa i he vist una vall on els gotims de raïm es toquen els un ambs els altres.

He vist com una terra deixa de vendre el raïm a preus de saldo a grans productors i comença a elaborar vins amb criteri i els embotella.

He vist com aquestes ampolles arriben al mercat i m’alegren la vida.

He vist com la màgia d’aquest riu interior o imaginari, després de sembrar riquesa a la seva terra, m’omple la copa.

He tingut sort i per això us ho explico.

I vet aquí que un dia, ara ve la rondalla, una botiga de vins on-line em plantifica al bell mig de la pantalla un vi que es diu Bru de Verdú. Nom magnífic per una ampolla i una etiqueta igual de magnífiques. Negres com un corb.

I vet aquí que un altre dia li llevo el tap a una ampolla de Bru de Verdú i la cara i la boca s’il·luminen.

I vet aquí que un dia m’arriba que el mateix celler té un vi que es diu Egom, un nom amb una llegenda amagada, que acabo de tastar per tu.

Vi: Egom 2004, Celler Cercavins

DO: Costers del Segre, Subzona del Riu Corb

Raïm: 100%

Elaboració: vi negre amb un envelliment de 12 mesos en bótes de roure americà.

Grau: 14º

Preu: 11 €

Tast: color cirera picota amb ribet teula. Al nas hi ha cuir i notes més dolces que es barregen amb la vainilla de la fusta. El pas de boca ens porta tabac, potència, torrefactes i una boca àmplia amb un postgust llarg. Un merlot d’un clima gens atlàntic.

Glopets: Egom= un vi de personalitat -ego- 100% merlot. Aquest és el missatge no amagat del seu nom. Un vi que et porta a la llengua la força d’una tarda de juliol: seca i càlida, plena, enyorada. Un bon germà gran pel Bru de Verdú, pel qual el celler reserva les bondats de la syrah. Un celler que completa la seva gamma amb una versió més envellida del Bru: Bru de Verdú 14 -mesos d’envelliment-. I un macabeu passat per fusta: Guilla. Una guilla que creua els camins i les vinyes amb la cua ben alta.

La Vall del riu Corb, que exporta vins i enòlegs. Un noi de Nalec fa vi a Formentera i cava a casa seva i que a més esta a punt de treure un vi negre: Analec. En tindrem notícia.

La Vall del riu Corb, allà on les vinyes toquen les granges de porcs, perquè després diguin que el vi és per esnobs.

La Vall del Riu Corb que, més avall, “remulla” les vinyes de l’Olivera (el seu Eixaders em té en estat de xoc).

Els vins de la Vall del riu Corb i del Celler Cercavins: Brus, Egoms i Guilles. Cerca’ls, lleval’s el tap, emplena la copa, olora fort, xarrupa i deleix-te.

Salut

  1. He, he… Per un moment he pensat que diries “He vist atacar naus en flames més enllà d’Orió, Raigs C brillant en la foscor prop de la porta de Tannhauser”
    Disculpa la broma… Una pregunta: com funciona això de comprar vins on-line? Ja tens prou garanties del producte? I de la tramesa?
  2. El noi de Nalec se que es diu Francesc Xavier Figuerola el que no se es quan surt el vi negre. He provat el seu vi espumos  brut nature ja que la paraula CAVA es tabú en la DO Costers del Segre i es exelent igual Rosat brut . La pregunta es ¿ quan surt el vi negre AnaleC?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!