Viníssim

bloc de vins

15 d'abril de 2008
0 comentaris

VINÍSSIM (BLOC DE VINS): IDOIA NEGRE 2005, DO CATALUNYA

Continuem el nostre passeig per les DO del Principat i ho fem amb aquest vi elaborat vora la muntanya de Montserrat, per la DO i per la situació de la bodega no podem trobar un vi més nostrat.
Ara bé, al celler   Ca N’Estruc hi ha un projecte modern que no dubta a vinificar amb uns cupatges arriscats i selectes. Una aposta arriscada de Quim Vila, un dels noms del vi a casa nostra.
Deixa’t seduir i tasta l’Idoia Negre 2005 amb Viníssim.
 

Vi: Idoia Negre 2005, Ca N’Estruc

DO: Catalunya

Raïm: Syrah 50%, cabernet 40% i un 10% de merlot, tanat i petit verdot.

Elaboració: Vi negre amb una criança de 12 mesos en bóta de roure francès.

Graduació: 14º

Preu: 7,95€

Tast: Color cirera fosc. No gaire cobert i llàgrima mitjana. Nas aromàtic amb confitats i notes torrades. El pas de boca és especiat, amb tanins fins i final torrefacte lleugerament amargós.

Glopets: Un vi molt ben treballat a un preu molt raonable. Temps enrere, havíem tast un Ca N’estruc Negre en bóta monovarietal d’ull de llebre del qual guardem un molt bon record i que ara ja no elaboren.

La gamma de vins d’aquesta bodega s’ha ampliat força i amb força. Blancs amb i sense bóta, vi rosat i un negre sense fusta. Tot un ventall de vins que Quim Vila (figura molt coneguda en la distribució de vins i com a divulgador del vi als mitjans) amb l’ajut d’algun soci capitalista, ens ofereix.

La DO Catalunya és un calaix de sastre que abraça tot el territori. Aquesta DO va néixer per donar sortida al raïm que no tenia cabuda a les normes reguladores de les altres DO i també perquè les grans marques poguessin quedar-se amb l’excedent de raïm a bon preu i, així de passada, llençar al mercat vins de taula econòmics.

També va ser una decisió política de donar aixopluc nacional a qualsevol vi fet al Principat i una aposta per tenir una marca internacional que es reconegués amb facilitat, tot plegat amb resultats discrets. Avui dia, hi podem trobar vins tan exclusius com el Clos D’Agon, elaborat per Peter Sisseck -el senyor del Pingus- a l’Empordà, els Idoias o l’Alcor. Hi trobem vins elaborats al Penedès, a Tarragona, a Barcelona, a Alella, tots produïts per vinaters que volen treballar lliures dels corsés dels consells reguladors, i ens agrada pensar que amb cupatges i vinificacions que ens meravellaran.

Deixem-nos de corsés i de regulacions, empleneu la copa, claveu-li el nas, xarrupeu i deliu-vos.

Idoia i Salut! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!