Viníssim

bloc de vins

3 de febrer de 2008
2 comentaris

VINÍSSIM (BLOC DE VINS): COSTERS DEL SEGRE (1): GOTIM BRU

 De totes les DO del Principat, Costers del Segre és per la que sento una debilitat especial. Bon vins negres madurs, concentrats -vénen de terres seuqes, fredes a l’hivern, caloroses a l’estiu-, i vins blancs molt creatius -l’Olivera-. Bon producte i bons preus, cellers conegudíssims –Raimat, Castell del Remei– i cellers més nous –Celler Cercavins, Vinya de l’Hereu, Tomàs Cusiné, Vinya els Vilars-. La qualitat mitjana dels vins és alta i té un capdavanter com el Cérvoles. Tornarem sovint a aquestes contrades, d’aquí l'(1) de l’encapçalament. Aquest cop tastem un Gotim Bru. Perquè val més del que costa i perquè Castell del Remei és, juntament amb Torres i Raimat, uns dels pocs cellers de Catalunya que estan ben distribuïts, els podem trobar a tot tipus de comerços i a força restaurants. Si us interessa aquest vi, la bodega o la DO Costers del Segre seguiu llegint.

 

Vi: Gotim Bru 2005, Celler del Remei.

Raïm: Ull de llebre, Merlot, Garnatxa i Cabernet Sauvignon.

Elaboració: Vi negre amb 10 mesos en bóta de roure americà.

DO: Costers del Segre

Preu: 6.50 €

Tast: Presenta un color cirera lluminós, de cobertura mitjana. El seu nas és especiat, amb notes balsàmiques i de pebrot verd. En boca és ampli, amb cos i estructurat. Té uns tanins suaus, sabors de regalèssia i un final torrat. 

Glopets: En llançar la seva nova gama de vins Castell del Remei, tot i ser una bodega centenària, esdevingué una petita revolució. Fa uns quants anys els seus vins Gotim Bru i Oda eren aquells que els teus amics et recomenaven o et demanaven si havies tastat. Podríem definir-los com a vins moderns, concentrats, potents, d’aquests on la criança potencia el raïm no el doma ni el malmet.  

 La família Cusiné són els responsables de totes aquestes alegries. També tenen un altre celler a la poble de Cérvoles on elaboren un vi de primera línia, el Cervoles. Però la presència d’aquest productors no s’acaba aquí: Fa cinc anys Tomas Cusiné va obrir un altre celler a el Vilosell, on elabora dos vins: El Vilosell , que tastarem aviat, i el Geol. L’aposta per la DO  Costers del Segre i els seus vins és clara, rotunda i exitosa. I nosaltres encantats.

Cerca  el Gotim Bru o qualssevol dels vins esmentats, omple la copa, clava-li el nas, fes-ne un bon xarrup i deleix-te.

Salut   

  1. Hola,

    el meu germà està cercant un vi anomenat MAS D’ALBA em sembla que és
    del Priorat. No he pogut trobar cap informació sobre aquest ví, em
    podríeu ajudar?

    Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!