Anem a l’Empordà de la mà d’un vi rosat, Floresta 2007 Pere Guardia, de Capmany. Terres pissarroses, colrades per la tramuntana i bressol de grans negres -la gama alta del Castell de Perelada, Oliver Conti- . Vins de cupatges selectes i finques escollides, que trien butxaques i paladars. I en destaquem un de rosat: perquè ens va robar el cor de Viníssim, més aviat negre -ho dic pels vins tastats fins ara-, i ho va fer per la seva força, sabor i riquesa. Un bombó de raïm per paladars golosos.
Vi: Floresta 2007, Pere Guardiola.
DO: Empordà.
Raïm: Garnatxa, Carinyena, Merlot.
Elaboració: vi rosat per sagnat
Grau: 13 %
Preu: 4,5 €
Tast: color grosella intens però no gaire viu. Bona llàgrima. Aromes de confitura vermella, potent i dolç, fresc i golós. En boca és molt untuós, intens, amb més cos del que esperes d’un vi rosat, persistent. Un carmel farcit d’aromes, sabors i alcohol.
Glopets: un vi rosat amb cos de vi negre, una troballa a un preu excel·lent. Sembla ser que l’elaboració amb el mètode de sagnat -amb fermentacions a baixes temperatures- dóna aquesta densitat i concentració que aquí aplaudim.
En una altra ocasió ja parlarem de negres de l’Empordà i de blancs i de dolços, que n’hi ha força i de bons, però avui li tocava a aquest bombó que ens emplena la copa, ens hi fa clavar el nas, xarrupar i delir-nos.
Salut
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!