Viníssim

bloc de vins

29 de gener de 2012
12 comentaris

Negre Jove 2011, Cooperativa d’Espolla

El primer vi del 2011 només pot ser un vi jove. Quin? Això tan era, per sort tenim molt on triar. 

El que calia era  reivindicar la força, la joventut i la immediatesa de les perles de l’inox per engegar l’any amb empenta. 

La sort és dels valents.

Vi: Negre Jove 2011; Cooperativa d’Espolla

DO: Empordà

Raïm: Lledoner Negre 40%, Lledoner Roig 40% i Merlot 20%

Elaboració: vi negre vinificat i reposat només amb dipòsits d’inox.

Grau:13.5º

Preu: 3.7€

Tast: color viu i ribet violaci, jove com és no pot ser d’altra manera; nas intens on manen fruita i dolçor, hi ha lledoner-garnatxa, ergo; en boca és fresc i golós, llaminer i un punt robust, taní viu i sincer, és un jove casi novell; pot fer glops llargs o curts, depèn de la set que tinguis.

Glopets: a Viníssim sempre hem estat enamorats dels vins sense bóta i als tastos no paro mai de defensar-los.

Per qualitat són bons i en tenim a gairebé totes les DO’s.

Per sinceritat, aquí no hi ha bóta mal entesa que ofegui res i el celler hi intervé poc.

Són didàctics, ens amplien el paladar i ens mostren la varietat de raïm amb una franquesa aclaparadora.

Són honestos, en la seva rusticitat no tenen perquè amagar defectes.

Són barats, vinificacions senzilles, bótes fora, i per preu caben a qualsevol cuina, barra de bar o taula de restaurant.

Pocs vins identifiquen d’una manera tan clara producte i territori.    

El Negre Jove  ha estat el de la Cooperativa d’Espolla, però podia haver estat qualsevol vi jove del Celler del MAsroig, i mira que en tenen per triar -però al bloc ja han sortit casi tots-, el de Joan d’Anguera, el de l’Heraví, qualsevol dels joves de Coop. de Garriguella, el tempranillo d’Albet i Noya, el Gandesola, els Ennaks de Jordi Miró, Celler de Capçanes, un Syrius si vols, el Bàsic 4 del Celler Cubells i Cubells, més Empordà amb Sínols i Suneus, Josep Foraster o algun de la Cooperativa de la Serp …

Tots ells vins robats en la seva invisibilitat us faran feliços en el tast furtiu.

Sigueu valents, empleneu la copa i claveu  el nas, xarrupeu llarg i deliu-vos.

Salut, 

  1. aquesta vegada he anat per davant i ja el vaig provar aquestes festes de Nadal i cap d’any a Sant Feliu de Guíxols. Bo, em va agradar.
  2. Bon article! Només apuntar que celebro els comentaris positius dels vins de l’Empordà. M’agradaria ampliar una mica els comentaris sobre el Suneus, vi que conec força. Malgrat que és un vi sense bota, la seva amplitud i fruita ens sedueix i com bé apuntes, la garnatxa el fa ser llaminer i el Syrah que el complementa aportar-li punts especiats i de regalèssia. En la Guia de Vins de Catalunya, el vi sense bota més valorat de l’Empordà i un dels vinys sense bota més ben valorats de tota la guia.
  3. He tornat a l’Empordà per allunay-me de les falles, i he comprat un parell d’ampolles al Celler petit que hi ha a Sant Martí d’Empúries, només entrar al poble. Llavors del Celler La vinyeta i un Verema blanc (em va dir el noi del celler que és la marca blanca d’Espelt). Coneixes aquest petit celler?
    Per dinar aquest dies he comprat el vi jove, que malgrat el problema de treure el suro, el vaig gaudir.
    Al celler tenien un llibre que han tret nou sobre els vins i cellers de l’Empordà. S’estan movent molt per la zona per promoure als vins.
    Records 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!