L’acte era al jardins del Palau Robert i hi havia una sèria de contants que maridaven les seves cançons amb vins de la ma de Xavier Barba. Senzill, bonic i original.
Dels maridatges de vins destacaré un dels meus vins preferits de cada any el Vi Novell del Celler del MAsroig, en soc un enamorat des que el van treure fa dues collites, i com cada any és un dels pecats més delciosos que cometo amb delit i fruició.
Després del maridatge musical pràcticament totes les DO’s tenien una selecció dels seus vins i els donaven a tastar.
Hi havia molt on triar i per molts paladars diferents.
Volia parlar-vos de dos vins.
Primer el Petit Carlania de la Conca de Barberà un dels vins de Jordi Miró i Sònia Gomà. Trepat 100%, roig clar, poc cobert, amb una magnífica acidèsa, gerds frescos i poc madurs i aquell punt cítric del trepat. Encara no l’havia tastat, a voltes Catalunya se’ns fa fins i tot gran i hi ha massa vins que no arriben a tot arreu.
En el record els seu esplèndid rosat, potser el rosat de trepat més complexe que he tastat mai, i el blanc de noirs. Ens hauriém de “beure” més sovint.
Encetava l’article dient que m’havia enamorat d’un Priorat. MAs MAllola, Celler Marco Abella, nom sorprenent per italià, la família Marco està censada al Priorat des del s.XV.
Però anem pel vi, si algun dia hem parlat del Priorat 3.0 el vi d’avui és del gairebé del 4.0. Si no vaig errat és un vi d’Ester Nin. Pel color no diries mai que és de la DOQ vermell, gens granatós, i poc cobert, podríem comparar-lo al del Petit Carlania i no exagero; molt net i lluent. El millor del color és que tot això ho transmet en boca, aquesta llum, lleugera i intensa, amb flashos minerals, un compendi d’equilibri i acidesa que fan del vi un dels Priorats més frescos que he tastat mai. Una altra versió de la garnatxa, la carinyena i la licorella.
Un vi amb uns sorprenents 20 mesos de bota, que no ens apallissen per cap banda. Llevats naturals, fermentacions lentes, pràctiques de cultiu biodinàmic tot resumit en vi que és tot ell una llambregada de llum i plaer.
Anit em vaig enamorar d’un Priorat.
Salut,
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
What are you prepareing for your sweet wedding day? http://www.buyuniquegifts.net/rose-soap-bouquet-c-17.html