Viníssim

bloc de vins

27 de gener de 2008
3 comentaris

VINÍSSIM (BLOC DE VINS): 2 VINS JOVES DEL MONTSANT

Aquesta setmana a Viníssim -el bini- lloc-bloc dels que ens agrada molt el vi- ens acostem al Montsant per tastar dos vins joves plens de most, ceps i paissatge. Els vins joves són una manera més d’entendre la nostra cultura en forma d’ampolla, i tenim el plaer de fer-ho gaudint-la copa a copa.

Vi: Joan d’Anguera 2006, Celler Joan d’Anguera

Raïm: Syrah 45% Garnatxa 35% Cabernet 20%

Elaboració: Vi negre sense bóta.

DO: Montsant

Tast: Color rubí molt poc cobert. El ribet és tan transparent que sembla aigua i es confon amb el vidre de la copa. Omple el nas amb olors dolces de fruita vermella, el most és més present per la manca de fusta, i l’alcohol li dóna profunditat. En boca és untuós, lleuger i càlid al paladar; notes làctiques amb un regust final de cirera que s’acaba amb un punt d’acidesa propi d’un vi jove. Rodó, és un caramelet.

Preu: 5.75 €

Vi: Solà Fred 2006, Celler del Masroig

Raïm: Carinyena 90% Garnatxa 10%

Elaboració: Vi negre sense bóta.

Tast: Li costa obrir-se. Quan ho fa, presenta olors del most, confitats i cirera. Al final ens ensenya notes torrefactes. La potència de la carinyena i la garnatxa apareix amb cos i uns tanins força marcats, tot i la manca de fusta. Final persistent i agradable.

Preu: 3.65 €

Glopets: El salt qualitatiu que han fet els cellers catalans es fa present en tots els vins de la gamma de les bodegues.

Els vins joves sense criança són una opció diferent i divertida a bons preus, la fusta bona surt cara i l’hem de pagar. Els vins del Montsant han crescut a l’ombra dels Priorats, són menys mediàtics i tenen uns preus més continguts. Això és bo per les nostres butxaques i millor pel nostre paladar.

El Celler Joan d’Anguera i el Celler del Masroig són dues bodegues molt interessants. La primera té en Finca l’Argata un negre amb bóta molt interessant -ja el tastarem- i la segona és una cooperativa que treballa molt la garnatxa i la carinyena. Com a curiositat, el Celler del Masroig també tenen un altre vi jove, Les Sorts Jove, amb un cupatge diferent i elaborat amb la maceració carbònica -típica de la Rioja-.
Els dos vins són diferents: el Joan d’Anguera és més fresc, llaminer, més vi flor -el que surt sense collar la premsa- i el Solà Fred té més cos, és potent, el raïm sembla més madur i que hagi tingut una maceració més llarga. De ben segur que els diferents cupatatges que presenten hi tenen molt a veure.

Dos vins, diferents qualitats, dos sabors. Dos vins igual a més varietat, major riquesa. Preus diferents per productes interessants. Escolliu el que volgueu.

Claveu-hi el nas, feu un bon xarrup i deliu-vos.

Ep! I si us han agraden espereu que surtin els del 2007, no poden trigar gaire. Els vins joves com més frescos, més expressius i engrescadors.

Salut

  1. Conec el Solà Fred i és una molt bona opció a un preu interessantíssim. Quant al Joan d’Anguera, a casa tinc una ampolla de l’Argatà, regal de la meva cunyada. En Bofill de Vic, regenta el Celler d’Osona, botiga que es mereix una visita, l’hi va recomanar de manera entusiasta.

    Pel que fa al Celler Mas Roig, curiosament amb en Pep i la Montse hi vam ser no fa gaire i ens vam fer amb un Les Sorts. Vinyes Velles. El que dius tu, les Sorts Jove, oi que es pot trobar al Club del Cep?

    Llarga vida al teu Viníssim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!