#FestaTrepat: Petit Carlania, el meu Trepat Fosc, l’excel·lència de la diferència…

Toca parlar de Trepat perquè aquest cap de setmana serà la Festa del Trepat a Barberà de la Conca i perquè el Trepat és una Festa.

Una festa de la que des de la Cooperativa de la Serp ens en sentim partíceps amb els nostres Sargantanes i a la qual prometem ser-hi presents un any que la collita sigui llarga i no ens bevem el vi abans d’hora.

El Trepat és una Festa i en Jordi Miró i la Sònia Gomà fa temps que la celebren, que hi creuen, que hi tenen fe i la lluiten.

Quant estimes el que és teu, és més fàcil que t’estimin. Quan fas un vi com el Petit Carlania, estàs carregat de raons perquè t’estimin i l’estimin.  

El Petit Carlania és un Trepat Fosc, i ho vol ser. Així l’han parit i així el gaudim. Vi vermell, roig i no per casualitat. Una part en maceració carbònica, per marcar la fruita el gerd i la magrana.

Una intenció que esdevé taní menut, rodó i madur. Una carícia per la llengua i el paladar. A la gola, frescor.Deixem la foscor per l’elegant epítet. Volem vins lluminosos, vins que ens incedïin la vida, i el Petit Carlania ens la il·lumina.

Qui el tasta en vol més, i et deixa anar “com més en bec més m’agrada”. 

Aquesta i no cap altre és la Festa del Trepat, com més en beuen, més en volen.

El trepat és una varietat amb una  història lligada a la Conca de Barberà, i de futur. Perquè eclosiona en un moment en que el públic demana vins subtils, diferents, lleugers i intensos. Vins que visquin en la diferència i per la diferència, vins que cerquen goles inquietes i que tenen el poder de convencer als reticents. 

La Conca de Barberà, la petita gran DO, que amb glops de parellada i trepat no necessita cop de colze per fer-se un lloc entre els vins catalans, en té prou amb treure vins singulars.

Carlania, un mot i una llegenda, la del trepat blanc, la del rosat de trepat, la del Petit Carlania, petit? La d’uns vins que treuen el trepat de la foscor i fan que llueixi a les nostres copes.

Petit Carlania, l’excel.lència de la diferència…

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *