Viníssim

bloc de vins

25 de febrer de 2013
2 comentaris

Siós Les Creus 2009

Les bones notícies a Costers del Segre no venen només dels vins de muntanya. Aquest ull de llebre és dels vins més Viníssim que he tastat aquest any, per diversos motius, preu inclòs.

Vi:  Siós Les Creus 2010, Celler Costers del Sió

DO: Costers del Segre

Raïm: 100% ull de llebre 

Elaboració: vi negre amb maceració en fred, remuntats i delestages i  un pas per bóta de roure francès de 300l de 9 mesos.

Grau: 13.5º

Preu: 7,83€

Tast: roig i lluent, concentrat al centre de la copa; nas especiat, amb un fons de confitada; rodó, golós i sobretot una acidesa present madura i llaminera que fa que en beguis més del compte; perfecte per beure i menjar a l’hora. Viníssim!

Glopets: dues bones notícies, un Costers que surt viu de la bóta i la confirmació que l’ull de llebre ens pot donar vins tan àcids com llaminers i fer-nos oblidar aquell 40% de vins que es beuen a Catalunya amb un producte fet aquí, de qualitat i a un preu més que competitiu. El que m’agrada per aixó és que a Costers insisteixin amb l’ull de llebre, posats a diferenciar els seus vins negres i tenint amb compte que no hi ha giare ull de llebre  a Catalunya, tenen camp per recorrer.

Si aquest vi acaba triomfant tant com el Petit Bernat que ningú es sorprengui, jo ja he repetit molts vegades i més cops que ho faré i a més tastos que el posaré.

Salut, 

  1. Salutacions,

    aquest diumenge he tastat Cucó, del Montsant i m’ha sorprès gratament.
    el coneixes? hi ha el jove i el selecció. a veure si el comentes!
    salut i vins catalans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!