Viníssim

bloc de vins

8 de febrer de 2013
0 comentaris

Carinyena al Penedès? I tant: Parató Samsó 2008

A la DO Penedès, terra de Merlot i Cabernet tant com de Sumoll i Xare·lo, també hi podem trobar vins singulars, que en lluita directe amb les varietats negres franceses esdevenen heròïcs.

A Parató Vinícola en trobem un bon exemple amb el seu vi de carinyena, ells en diuen samsó -potser l’únic error, d’aquest vi-.

El seu Parató Samsó no és només una raresa a la DO, també és un vi excel·lent, un vi Viníssim per molts motius. Tastem-lo.

Vi: Parató Samsó 2008

DO: Penedès

Raïm: Carinyena 100%

Elaboració: vi negre amb un envelliment de 12 mesos en bóta de roure francès, americà i hungarès de 300l, amb la fermentació malolàctica feta en bóta.

Grau:13.5º

Preu: 8.95€

Tast: vi roig, lluent; amb un nas d’herbes i terrós, amb nótes més fumades de l’envelliment; en boca és mostra rodó, golós, àcid i intens, essent com és un vi de glop fàcil i suau, és una magnífica porta d’entrada al que és una bona carinyena. Una troballa, no el deixeu escapar.

Glopets: m’ha costat deu i ajuda trobar-lo, el vaig tastar fa tres anys a la presentació de la Guia de Vins de Catalunya, i no l’havia vist mai més enlloc.

Són 3.888 ampolles d’una carinyena xulíssima i amable, que ens dona un registre molt clar del que és la varietat sense haver de pagar un peatge abusiu pel que fa a la bóta, el taní o l’estructura.

És una carinyena per molts paladars, que al mateix temps demostra que a la DO Penedès es poden fer vins negres més que interessants.

El preu no arriba a 9€, per un monovarietal de carinyena és un regal del bons.

Seré dolent i no us diré on l’he comprat perquè només em queda una ampolla i sortirà al Tast&Casa d’avui al vespre. Haig de correr a comprar-ne més.
La necessito.

I aquest vespre emplenarem les copes, hi clavarem el nas, xarruparem llarg i ens delirem, amb Samsó però sense Dalila.

Salut i carinyena, 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!