Divendres 15/06/2012 tornàvem a ser a Ca la Cinta a Torrelles del Llobregat carregats d’ampolles, copes i il·lusió.
La volta a Catalunya per DO’s s’acaba amb la 4rta Etapa, però no plorarem alçarem lles copes i brindarem de nou.
Una passejada per la Terra Alta, la Conca de BArberà i el Penedès. O el que és el mateix un tast pel de Xarel·lo, Trepat, Parellada, Sumoll, Garnatxa Peluda, Garnatxa Blanca, Morenillo, Carinyena …
Vam viatjar d’una DO a l’altre sense parar tastant els vins per colors.
Encetàvem l’etapa amb la Parellada 2011 de Carles Andreu; la subtilitat d’una de les novetats blanques amb maceració carbònica d’aquest any. Lleuger, però molt persitent i elegant, cítric amb un treball de mares important.
Tot seguit el Xarel·lo de Caves Nadal 2011 un dels blancs més voluptuosos del Penedès, un èxit assegurat a un preu molt competitu, si el veieu no el deixeu escapar i ja tindreu un dels vins de l’estiu.
Terra alta és sinònim de garnatxa blanca, i Edetària un dels cellers capdavanters de la DO, el Via Edetana 2011 de Joan Angel Llaberia és una mostra excel·lent del que es pot fer amb aquesta varietat, les seves són garnatxes blanques minerals, fresques i elegants. Deixàvem els blancs amb contundència, un Somdinou del 2008 ens oferia la potència i la complexitat a la que aquest cep arriba quan es busca un envelliment llarg. Un vi per passar-hi molta estona, no apte pels amants dels blancs lleugers.
Un vi que surt sense DO com a protesta per la inclosió de varietals forànees a un territori tan genuí com la Terra Alta.
Tocava el pare del Morenillo, el Templari. Molts vam conèixer de l’exístència d’aquest raïm, pel seu cupatge amb garnatxa a aquest vi de Barbara Forès -un celler que és el millor resum d’una DO que conec, el nivell de la seva gama blancs, rosats, Negres, Quintàs , Templari … és increïble-. El Templari és un vi vermell, lo morenillo no taca gaire, que fa de la seva elegància la punta de llança que ens sedueix irremisiblement amb la seva persistència. No em cansaria mai de beure aquest vi, i millora a cada collita.
Quatre etapes, 12 DO’s més de 40 vins, només es podien acabar amb un vi que resumís el que ha estat aquest recorregut: una Collita Roja.
El Sumoll 2008 de Pardas portava el millor del Penedès a les nostres copes, àcid, mineral, metàl·lic, ferrós -“té gust de sang…” els comentava a taula- un digníssim casi final.
Dic casi, perquè Atortas Tast ens regalava un Pecat Noble de MaS Candí per endolcir el final.
Gràcies Atortas pels regals i un cop més per la confiança que m’heu fet. Tal com us dèia divendres passat: “Tant de bo totes les Voltes que fem a la vida ens regalin una Collita Roja com aquesta ….”
Salut companys,
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
selling a structured settlement
Ghost Evo