Mas Tinell

Fa un quant temps Mas Tinell  va contactar amb el bloc per enviar-nos una mostra del seus productes. A Vínissím ens ha anat de conya perquè ens ha permès tastar la gama de caves sencera d’un celller i a mès fer-ho d’una tacada, la qual cosa ens ha permès comparar cinc caves i descobrir-ne algun secret.

D’entrada deixeu-me que us digui que tenen un licor de tiratge excel·lent que és el que mana damunt de qualsevol altre licor per més expeditiu que sigui, amb sucres o sense, brut o net natural, és clar.

Són caves valents i ambiciosos amb envelliments llargs el més vell era del 2.005 però el més jove del 2.007.

Vaig aprofitar una reunió familiar dels clans Ruiz, Panareda, Bonamusa, Ramon, Capdevila, Bargalló i Tort perquè l’esclat de bombolles fos complert. La Creu de Canet, la Misericòrdia, el Mediterrà i una lluna ennuvolada van beneïr les nostres copes. 

Primeres bombolles: Brut Real Reserva/Macabeu 35%-Xarel·lo 30%-Parellada 35%/bombolla fina i agradable; cava fresc i molt clàssic amb un punt pastisser que marcaria la línia del licor de tiratge abans esmentat  i que es farà present a tots els caves; persistent.

Segones bombolles: Cava Cristina Gran Reserva Extra-Brut 2006/Macabeu 10%-Xarel·lo 35% (5% envellit en bóta)-Parellada 35%-Chardonnay 25%/ més sec, el punt de l’extra, molt elegant, per uns quants el millor, amb un bon equilibri entre envelliment, fruita més madura  i intensitat.   

Terceres bombolles: Brut Nature Real Gran Reserva 2.006/Macabeu 35%-Xarel·lo 40%-Parellada 25%-Chardonnay 5%/ l’envelliment es fa més present amb una pastissèria més marcada, més pansa i una major persistència, guanyem complexitat. 

Bombolles Roses: Brut Rosé Reserva 2.007/Trepat 100%/ color tirant a pell de ceba, fruita vermella i quasi sofregit, bombolles més efervescents amb notes metàl·liques, potent, divertit.

Darreres bombolles: Carpe Diem Reserva Especial 2.006/Xarel·lo 30%-Parellada40%-Cahrdonnay 40%/ el top, més sec pel xarel·lo, més potent pel chardonnay, i molt persistent, per alguns massa complex prefereixen caves més frescos, a voltes els més els caveros són curiosos.

Glopets: el millor de tots els caves la cullerada del licor de tiratge i la bombolla, bon cellerista tenen a la casa, i que el chardonnay no ofega gaires coses, per tant se’l podrien estalviar.

Caves clàssics per gaudir d’una nit d’estiu o d’un àpat de Nadal.

Per molts anys Carme!

*Et dec uns quants rosats plens de perles. 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *