Viníssim

bloc de vins

9 de juny de 2012
5 comentaris

150′ de Festival a Vijuny Divendres 8/06/2011

Ahir vaig passar pel Vijuny, va ser una visita llampec plena de llamps que queien en forma de sopreses i bons vins. 

Tot just arribar en Josep Mª Anguera em crida i tasto el seu rosat 2011 i el seu blanc nou, el rosat no m’ha fet oblidar el 2010. “Tinc una finca nova a la Figuera, una garnatxa …” La llegenda continua. 

En Jordi Castells m’agafa pel braç i a tastar el Semi-sec de Carles Andreu, molt raïm i acidesa equilibrada en un cava semi gens pesat, tot seguit cap a can Nutt a tastar el rosat de sumoll i l’Argila rosat de sumoll, increïble pell de ceba, sabor metàl·lic intens la  millor sorpresa que em podia esperar, tal com li vaig dir  a la noia que el servia “Hòstia …”.  

Individu vins i J.R. Bada m’esperàvem amb el seu “Lo Morenillo” teníem paraules i vins pendents, havia tastat la sensació de la fira a l’hivern i em vaig quedar glaçat en veure i beure com havia millorat, imprescindible. Lliçons de Morenillo vinyes i empelts i produccions excessives o mínimes, gran serà la Terra Alta quan deixi les varietats “Désolés”.

Joan Angel Llaberia m’esperava per tastar els seus blancs 2011 i el seu Edetària 2010 que fuig de fusta i cabernet i esdevé un prodigi d’integració, veí de fira del Teixar de Vinyes Domenech la garnatxa peluda es reivindicava i exemplifica l’esperit de Terra de Garnatxes.

Més paraules amb Jordi Abellan i Jordi Alcover “… Vijuny és el festival dels vins catalans perquè ens va agradar molt quan comentares que la Festa de presentació de la Guia  de Vins no era una festa si no un Festival …ens veiem al juliol per tastar junts no et deixis els Vins de la Serp”. 

Marxava corrents , feia tard m’esperaven els caves de MAs Tinell a Canet -aviat l’apunt- però encara vaig tenir temps per trabar  una conversa més que interessant amb Jordi Aixalà i en Xavier de la Associació Molinenca de Tast, “…Jordi no canvïis mai, tu ets el meu Priorat…”

Amb dos Morenillos sota el braç em criden a Barbara Forés “Viníssim t’hem vist passar …” ,”Veig que teniu al costat a Martí Fabra, vosaltres a la Terra Alta i ells a l’Empordà sou dos cellers que representeu una DO sencera … vindré aviat”.

Dues hores ben aprofitades, perquè un cap de setmana com el del Vijuny s’em pot fer tan curt.
La felicitat és  intensa i golafre i quan puc me la bec a glops plens, els glops petits els deixo pels vins.
Vijuny, un tros de Festival, gràcies Sílvia, Jordis, Sergi i a tots els elaboradors presents per fer-lo possible.

  1. Hola Nani!

    Magnífica idea de la Sílvia i en Jordi d’organitzar  aquest Vijuny, a més amb un lloc tan cèntric. Nosaltres hi vàrem anar ahir i també va ser molt profitós. També vaig tenir l’oportunitat de tastar força vins, fins i tot la Sílvia ens va fer un tastet de trepats que t’hagués agradat (Gatzara, Molí dels Capellans i T de trepat, i caves Carles Andreu i Portell (rosats), vaig pensar amb tu bon aficionat dels trepats. També vaig poder tastar el nou vi dels 10 sentits “Quin Sidral”, juntament amb la montonega del Pla de Manlleu. Estic d’acord amb tu amb l’Argila, ja em va agradar l’Argila de Xarel.lo al Camp del Barça i aquest rosat de sumoll és molt bo. En definitiva és qüestió de fer bollir l’olla pel que fa als vins catalans que valen molt la pena.
    La setmana passada vaig ser a la Fira de Tarragona i també vaig trobar vins realment interessants, de ben segur que haguessis disfrutat amb els sumolls (sumois que ens diuen ells) de la Cooperativa de Rodonyà amb uns caves diferents, però molt interessants. Salut i bons vins.

  2. Hola Nani, quina pena que no coincidíssim. AV Bodeguers vam estar nereusunesejant dissabte i diumenge. Molt cansats, molt, molt de guiri, però la sensació de la feina ben feta i d’haver posat l’olla a bullir amb els nostres vins a Barcelona. Tenim uns quants italians i americans nous al facebook! Quan proven els nostres vins i el preu que tenen al·lucinen i evidentment compren ampolles que després suposo que es beuran a Los Angeles, Charlestonne, Chicago, Nova York i mil i una destinacions americanes de tots els que van passar per l’stand del celler dissabte. Ens va venir a veure l’històric ATortas que em va fer especial il·lusió perquè sempre dóna suport i ens va donar records de la teva part! Una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!