Tot just arribar en Josep Mª Anguera em crida i tasto el seu rosat 2011 i el seu blanc nou, el rosat no m’ha fet oblidar el 2010. “Tinc una finca nova a la Figuera, una garnatxa …” La llegenda continua.
En Jordi Castells m’agafa pel braç i a tastar el Semi-sec de Carles Andreu, molt raïm i acidesa equilibrada en un cava semi gens pesat, tot seguit cap a can Nutt a tastar el rosat de sumoll i l’Argila rosat de sumoll, increïble pell de ceba, sabor metàl·lic intens la millor sorpresa que em podia esperar, tal com li vaig dir a la noia que el servia “Hòstia …”.
Individu vins i J.R. Bada m’esperàvem amb el seu “Lo Morenillo” teníem paraules i vins pendents, havia tastat la sensació de la fira a l’hivern i em vaig quedar glaçat en veure i beure com havia millorat, imprescindible. Lliçons de Morenillo vinyes i empelts i produccions excessives o mínimes, gran serà la Terra Alta quan deixi les varietats “Désolés”.
Joan Angel Llaberia m’esperava per tastar els seus blancs 2011 i el seu Edetària 2010 que fuig de fusta i cabernet i esdevé un prodigi d’integració, veí de fira del Teixar de Vinyes Domenech la garnatxa peluda es reivindicava i exemplifica l’esperit de Terra de Garnatxes.
Més paraules amb Jordi Abellan i Jordi Alcover “… Vijuny és el festival dels vins catalans perquè ens va agradar molt quan comentares que la Festa de presentació de la Guia de Vins no era una festa si no un Festival …ens veiem al juliol per tastar junts no et deixis els Vins de la Serp”.
Amb dos Morenillos sota el braç em criden a Barbara Forés “Viníssim t’hem vist passar …” ,”Veig que teniu al costat a Martí Fabra, vosaltres a la Terra Alta i ells a l’Empordà sou dos cellers que representeu una DO sencera … vindré aviat”.
Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!
Magnífica idea de la Sílvia i en Jordi d’organitzar aquest Vijuny, a més amb un lloc tan cèntric. Nosaltres hi vàrem anar ahir i també va ser molt profitós. També vaig tenir l’oportunitat de tastar força vins, fins i tot la Sílvia ens va fer un tastet de trepats que t’hagués agradat (Gatzara, Molí dels Capellans i T de trepat, i caves Carles Andreu i Portell (rosats), vaig pensar amb tu bon aficionat dels trepats. També vaig poder tastar el nou vi dels 10 sentits “Quin Sidral”, juntament amb la montonega del Pla de Manlleu. Estic d’acord amb tu amb l’Argila, ja em va agradar l’Argila de Xarel.lo al Camp del Barça i aquest rosat de sumoll és molt bo. En definitiva és qüestió de fer bollir l’olla pel que fa als vins catalans que valen molt la pena.
La setmana passada vaig ser a la Fira de Tarragona i també vaig trobar vins realment interessants, de ben segur que haguessis disfrutat amb els sumolls (sumois que ens diuen ells) de la Cooperativa de Rodonyà amb uns caves diferents, però molt interessants. Salut i bons vins.