CARLES ANDREU ROSAT BRUT 2010: FORÇA TREPAT!

Conca de Barberà i trepat són una mateixa cosa.

Trepat i Carles Andreu també.

Fa anys que gaudim de la meravella del seu negre de trepat “…Com ho fa?” em demano sempre.

Conec bé la varietat, fins i tot a la Cooperativa de la Serp fem el nostre Sargantana, un negre de trepat 100%, i ara que tenim un producte més que digne encara està a anys llum dels vins de Pira.

Sempre he dit que per la colla d’Arenys que fem vinificacions gamberres, estimem la terra i ens bevem el vi, Carles Andreu és el nostre gurú, el nostre bruixot particular.

Avui, però, toca fer el salt als vins, no pas en Carles. Porto tot l’hivern boig per un dels seus caves.

Observo els vins al boteller del menjador i un somriure maliciós, impur i infidel es dibuixa al meu rostre. Tinc un Brut Rosat  en fresc, frego la llengua pels llavis i delerós, corro a prendre les copes i l’ampolla pel ganyot, la seducció rosa em crida un cop més … 

Vi: Carles Andreu Rosat Brut 2010, Celler Carles Andreu.

DO: Cava, cava si però de la Conca, conreat i elaborat a Pira.

Raïm: 100%Trepat

Elaboració: vi base amb maceració en fred prèvia una fermentació de 10 dies a 14º,  segona fermentació en ampolla a 14º amb  degorjat al cap de quinze mesos.

Grau: 11.5º

Preu:8.95€

Tast: color rosa perla preciós, un rosa nacarat, que em porta als pintaungles de les manicures de la perruqueria de ma mare, records de dones i pintallavis, laca i infantesa, primers despertars.

El que m’enamora d’aquest cava són les bombolles petites, intenses i suaus, gairebé resilents, un pecat molt agradable, un menage a trois entre el sabor, la bombolla i la llengua. Paraules,  rialles, crits i plors al salon de coiffure més napolità que sinerenc, més Estellés que Espriu.

Amb aquest embolcall el gust de maduixa no gaire madura, gerds i crema, amb matisos més frescs, potser de mandarina és un regal o alguna cosa més …

Glopets: imperfecte i furtiu,avuitambé infidel, acostumo a dir potser és en els caves rosats on  el trepat s’expressa amb més força i llibertat. Aquest Rosat Brut n’és un bon exemple, si voleu més complexitat amareu-vos de la complexitat del Brut Reserva passat per bóta, un plaer més exclusiu, no per preu sinó per les poques ampolles que s’en fan.

Trepat i cava rosat, un maridatge perfecte que convida als winos de manual a la infidelitat, seguiu el rastre de les bombolles perquè elles us portaran directes al desig …

Salut,

*Ep trepadictes no oblideu que el darrer cap de setmana de juny, teniu una cita al calendari: la Festa del Trepat a Barberà de la Conca.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *