Reixach Baqués Brut Imperial: senzillament imperial!

Vi: Reixach Baqués Brut Imperial

DO: Cava

Raïm: Parellada 40%, Macabeu 30%, Xarel·lo 30%

Elaboració: cava brut reserva amb 42 mesos d’envelliment i un 0.6 de sucre en el licor d’expedició

Grau: 11.5º

Preu: 7.85€ increïble!

Glopets: Quan et trobes un cava com aquest et reconcilies amb moltes coses. Probablement amb tu mateix.

M’agraden els caves amb envelliments llargs, els que han deixat enrera la bombolla coca-cola, pel temps d’envelliment o perquè estan ben fets. 

En aquest Brut Imperial la bombolla, escassa i tranquil·la quan m’arriba a la llengua em trasllada directament a les pomes de Can clopes que menjàvem a Santa Coloma de Farners quan hi passàvem part del setembre amb els avis.

Les pomes de Can Clopes eren fruit de pomeres velles de la varietat Golden, de “Girona” en diem des d’Arenys, eren d’aquelles molt tacades, petites i amb clapes rugoses com paper de vidre -molt allunyades de les pomes bòtox que trobem ara-.

Àcides i dolces, la seva polpa et feia pessigolles petites  a la llengua, suaus com les pessigolles del avis, i és aquí on es troben amb els bons caves, pessigolles àcides i dolces, rematades amb pastisseria de Can Tuyarro a Farners, i amb sabors de crema i pasta de full  el cava.

Bombolles estantisses com la felicitat i la memòria.

Records de tardor, l’estació més curta, sovint no saps que hi ets i quan te n’adones, les fullles desapareixen tot d’una amb cops de vent i de fred, sort que ve Nadal.

I amb el gust i la persistència d’aquest cava torno a emplenar la copa i tanco els ulls, faig un glop i la llengua torna a riure i  llavors sé que a la vida he tingut la sort de tastar les pomes de Can Clopes amb les persones que m’han estimat.

Tasteu aquest Brut Imperial amb la gent que estimeu i feu que la sort s’encomani.

Salut,

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *