Viníssim

bloc de vins

11 de juny de 2011
0 comentaris

Tot Triant Caves per Sant Joan

Tot encarant Sant Joan estic fent una sèrie de tasts pel Club del Cep on tríem el cava per les revetlles d’estiu. La xocolata ens acompanya, parlar de maridatge fóra més que excessiu. A Viníssim, injustament,  els caves hi treuen poc el cap, aprofitaré doncs aquest minicurs per equilibrar la balança. Les bombolles de la felicitat i l’únic vi indestriablement català s’ho mereixen.

 Us he promès caves, xampany i xocolata, i el mini-curs ja va començar el divendres 3 de juny. Dit i fet, vam encetar el primer tast amb el Mascaró Pure  7€ un Brut Nature carregat de parellada (80%), bombolla fina que durant molta estona va ser “el millor del tast”, deien a taula, un cava molt femení.

Després la pastisseria i golositat de tot un Reixach Baqués Gran Reserva Brut  8€ , per a mí millor que el primer. Generositat de la Sívia Naranjo i en Jordi Alcover que ens van posar sobre la pista d’aquest cava als no iniciats.

El tercer va ser tot  un Mont Marçal Brut nature Reseva 12€ amb l’afegit del Chardonnay, cava impur, però obrint el ventall de sabors: més fruita i més bombolla, que és tradueixen en més potència.

Llavors el Portell Rosat 3.95€, un trepat 100% ben trempat de la Conca de Barberà, preu qualitat imbatible, maduixa fresca amb notes cítriques, i una mica de pasta de full. Els rosats són bons caves dels bevedors de vi negre, reciclem-nos germans.

A la recta final ens arriba un Visol de Can Mestres 18.85€  el seu “vi sol” un  brut nature 100%, la sinceritat del cava i d’un celler, un cava amb bóta del 2005 degorjat l’abril del 2011, un regal pels sentits, bombolla, sabor, persistència, matisos, elegància … I per rematar el Tast un xampany un Moët Imperial 30.50 €Br ut, el pes d’un gran marketing, un producte justet, i ara pregunteu-me qui va guanyar el tast?

Salut i cava, molt de cava!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!