El “vi sol” de Mestres

Vi: Visol 2005, Cava Mestres

DO: Cava

Raïm: Macabeu, Xarel·lo i Parellada

Elaboració: cava brut nature -sense licor d’expedició, o almenys sense sucre al licor d’expedició-, amb un vi base passat per barrica, degorjat a l’abril del 2011, per tant amb un envelliment llarg, molt llarg.

Grau: 13º

Preu: 19€

Tast: or pal·lidíssim, bombolla fina i persistent, un rosari gens avorrit, ho sento pels misaires, però aquest m’agrada més; al nas pera i pastisseria, pasta de full de crema, vainilla, canyella; en boca la bombolla és suau i sobretot fa honor al nom, té gust de vi, collonut, persistent. 

Glopets: mai no he estat imparcial i amb caves Mestres menys, m’agrada tot, el líquid i l’embolcall, els ulls i el gust.
Diuen que aquest Visol era el cava de l’avi, que en ell li agradava així. Menys rectificat, millor per nosaltres. Mira que porto temps llegint-lo malament, sempre he fet la “s” sonora, amb el que m’agraden els jocs de paraules i la poca traça que tinc per desxifrar-los.
Vam fer un tast i a rengló seguit del Mestres vam prendre un Moët Imperial, quina vergonya de xampany. Mira que fer-lo portar de França fins aquí, quina perdua de temps i diners.
Tornem a can  Mestres, si vols rosat Elena, si en vols un de més barat el Brut Nature o el Cupatges, si vols etiquetes: totes, i si vols un bon cava: qualsevol. Si vols tocar el cel els que no menciono.

I ara “vi sol”, Visol, sol i en companyia. Si t’hi cap a la copa, clava el nas, olora fort, no cal que xarrupis llarg, fes un glopet, deixa que les bombolles juguin amb la teva llengua i deleix-te.

Salut

*Des del Març que no publicava res, però ja he tornat, en tinc molta de set!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *