Viníssim

bloc de vins

9 de juny de 2011
0 comentaris

El “vi sol” de Mestres

Vi: Visol 2005, Cava Mestres

DO: Cava

Raïm: Macabeu, Xarel·lo i Parellada

Elaboració: cava brut nature -sense licor d’expedició, o almenys sense sucre al licor d’expedició-, amb un vi base passat per barrica, degorjat a l’abril del 2011, per tant amb un envelliment llarg, molt llarg.

Grau: 13º

Preu: 19€

Tast: or pal·lidíssim, bombolla fina i persistent, un rosari gens avorrit, ho sento pels misaires, però aquest m’agrada més; al nas pera i pastisseria, pasta de full de crema, vainilla, canyella; en boca la bombolla és suau i sobretot fa honor al nom, té gust de vi, collonut, persistent. 

Glopets: mai no he estat imparcial i amb caves Mestres menys, m’agrada tot, el líquid i l’embolcall, els ulls i el gust.
Diuen que aquest Visol era el cava de l’avi, que en ell li agradava així. Menys rectificat, millor per nosaltres. Mira que porto temps llegint-lo malament, sempre he fet la “s” sonora, amb el que m’agraden els jocs de paraules i la poca traça que tinc per desxifrar-los.
Vam fer un tast i a rengló seguit del Mestres vam prendre un Moët Imperial, quina vergonya de xampany. Mira que fer-lo portar de França fins aquí, quina perdua de temps i diners.
Tornem a can  Mestres, si vols rosat Elena, si en vols un de més barat el Brut Nature o el Cupatges, si vols etiquetes: totes, i si vols un bon cava: qualsevol. Si vols tocar el cel els que no menciono.

I ara “vi sol”, Visol, sol i en companyia. Si t’hi cap a la copa, clava el nas, olora fort, no cal que xarrupis llarg, fes un glopet, deixa que les bombolles juguin amb la teva llengua i deleix-te.

Salut

*Des del Març que no publicava res, però ja he tornat, en tinc molta de set!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!