Ulisses20

Bétera, el camp de túria

La desfeta del sistema financer valencià

joanRamonSanchisPlaça del llibre, vuit de la nit de diumenge. En un dels envelats es presenta el llibre del professor Joan Ramon Sanchis i Palacio “La desfeta del sistema financer valencià”. Segons paraules que Joan Ramon atribueix a Ximo Puig, el president de la generalitat valenciana, narra «el segon pitjor desastre valencià després de la batalla d’Almansa». I els valencians no sé si són conscients de la gravetat i de la calculada operació que és va ordir contra els valencians i els seus bancs i caixes. Hem tocat fons? Tenim consciència de la situació? Volem eixir-ne?

El catedràtic Joan Ramon Sanchis, director d’IUDESCOOPP, especialista consultor en empreses cooperatives i d’economia social, aleta de la urgència i de la necessitat de reaccionar. Per ell, encara som a temps, si ens espavilem, a recuperar una part del sistema financer valencià que, calculadament, amb premeditació, amb males arts, els dirigents del PP valencià i espanyol van encarregar de liquidar. No queda gaire temps, però sense recuperar el sistema financer propi, els valencians no ens recuperarem. El polítics del pp, assegura Joan Ramon Sanchis, van dedicar una part important dels diners públics als capricis, als luxes i a la butxaca pròpia. I van arruinar en 20 anys un sistema financer que semblava sòlid i segur.

Si voleu veure-hi llum, al final del túnel, esbrinar quins models d’esperança tenim, i què caldria fer, caldrà córrer a llegir i a posar en pràctica les recomanacions del seu llibre, que ha editat Vincle. El repte no és minso, però la submissió ja sabem què significa.

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent