Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Publicat el 6 de maig de 2016

El7, la població

 

mirades6Tinc el primer exemplar del número 6 de MIRADES al Camp de Túria. El presentarem a Llíria en noranta minuts, que a penes si tindré temps d’arribar i seure a primera fila, a veure què expliquen. Naturalment, aquest MIRADES és un altre regal a la comarca i al país, però si m’haguessen de dir el primer que diria, allò que em fa més ràbia o deler o deliri o desfici, és parlar-ne de població. En un dels articles, potser el principal, el monogràfic, hi ha una taula de l’evolució de la població al Camp de Túria, per municipis. De l’any 2000 al 2014. Doncs bé, n’hi ha pobles que han crescut tan desmesuradament, però tant, com un valor del 182%. N’hi ha del 120, del 93, del 87…, Ep, només un poble ha perdut població en tot aquest temps, Gàtova. Però la mitjana de creixement de la comarca és espectacular. Una mitjana de variació positiva del 56%.

On és la faula?, us demanareu. On és la moralina?, on la idea principal d’aquest breu que vosté ens vol explicar? Doncs que de vuit-centes revistes que vam editar del número 4 i 5 de MIRADES, hem passat a editar-ne 300. Potser que fem llarg, massa i tot. I això que l’Eliana té l’índex de llicenciats més alt de la península. Això és, que llicenciat no vol dir res, però res de res. Perquè els valencians no llegim, que no. I els dentistes no compren sinó revistes ximples per a les seues consultes. Ni les cooperatives, ni les perruqueries, ni els concessionaris de cotxes posen damunt les tauletes que hi ha a les sales d’espera una revista amb cara i contingut, ni una ni cap…  Ah, que potser la revista que heu editat és avorridota?, home, no, si hi ha molt de suc i molta cosa d’interés. Un contingut que us aniré presentant en diversos capítols en aquest bloc. A més d’una portada que alçarà polseguera, veuràs. Au, cap a Llíria.

 

 



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent