Viníssim

bloc de vins

2 de novembre de 2011
2 comentaris

11 amics i 4 vins del Penedès al primer Tast&Grup

Dissabte una colla d’amics van estrenar el Tast&Casa  a Pacs del Penedès. Onze ex-companys de facultat es trobaven per fer una arròs -que de ben segur va ser deliciós- i van voler fer un tast de vins abans de l’apat. Dit i fet, cap a Vilafranca!

Tots erem vinguts una mica de tot arreu: Vic, Sabadell, Canet … i algú em sembla que de força més lluny, Alemanya, oi Joan Anton? 

Després d’uns quants mails decidin vins i nombre d’ampolles vam optar per fer un tast de 3 vins -un de cada color- i un cava. 100% Penedès, total 4×2 ampolles, una pel tast i una altre pel dinar.

El lloc, la Masia de la Muntanyeta, estava envoltat de vinyes. Taula gran plena de copes, vins en fresc, fitxes de tast, diferents llevataps, decantador…i sobretot ganes de passar una bona estona i compartir vins i converses. 

I quan hi vam ser tots les ampolles van començar a fer: BLOB!

Amb el Giró 2/Celler Giró Ribot/Giró blanc 100%/1 més de bóta/8€  vam parlar de vinificacions primigènies i senzilles, el camí més curt del cep a la copa. El tast del vi blanc ens va servir per parlar de glicèrics, acidesa, pastisseria, recorregut en boca i un munt de coses més … El tast just encetava.

Parlar de Penedès és parlar de grans rosats i el Ros de Pacs/Pares Baltà/Cabernet- Merlot-Sirà/fermentació aturada per augmentar la dolçor/5€, ens va servir per parlar de maceracions, extraccions i un ventall de sabors diferents. “…Si tanques els ulls sembla un vi negre…” comentàven amb encert a taula. El Ros de Pacs no és un rosat piruleta, sap mostrar estructura i una bona acidesa, sense menystenir aquell punt golós que li han robat  a la fermentació. 

El Pas Curtei 2009/Celler Alemany i Corrió/Merlot 85%-Carinyena 15%/13 mesos de bótes noves i seminoves/12.85€, demanava pas i deixeu-me que us digui que va arribar abans d’hora. Li falta afinament en ampolla, té molt camí a recorrer i està massa verd, encara no hauria de ser al mercat.Tot i això és un vi amb molt potencial i ens va servir per intuir el que pot arribar a ser un bon vi negre del Penedès. Si ho haguès sabut no l’hauria triat. Un vi de garatge que hauria d’haver-se quedat més temps a la cotxeria.  

Sort que amb el Brut Imperial de Reixach Baques/8€ vam superar les expectatives seves i meves, un tros de cava. Macabeu, Xarel·lo i Parellada amb un esplèndid envelliment de 42 mesos, bombolles fines i tranquil·les, per regalar-te en boca un núvol de carmel arrodonit amb una acidesa impecable, persitència i gust llargs, molt llargs, deliciós.

I pel camí moltes preguntes, que si temperatures, mares gruixudes i primes, bótes noves i excessives, d’on venen els tanins?, quan aguanta una ampolla oberta?, preus i ampolles, premis i guies, recomancions vàries, vam parlar de molts vins, el perquè del trist èxit dels lambruscos, com guarir-nos de la Riojitis tot situant el vins catalans allà on els correspon per la seva qualitat, els problemes de màrketing i distribució …. Bé un parell d’hores que van donar per molt.

Tot plegat vam deixar que parlessin els vins i noslatres només ens vam afegir a la conversa. 

Després de la conversa potser no èrem millors, o potser sí, però els 11 que al final van ser 13 i el que obria les ampolles ens ho havíem passat d’allò més bé.

De moment a can Tast&Casa ja hem encarregat un parell de caixes de Brut Imperial perquè no ens en falti ni a casa ni als tasts.

Gràcies David, Dani&Dani, Joan Anton … i a tota la colla per la vostra companyia.

Salut,
     

  1. Hola Nani!

    Desitjar-te que el Tast&Casa et vagi molt bé i que puguis fer molts tastets.
    El Brut Imperial de Rexach Baqués va ser dels caves més ben puntuats a la Guia de Vins de Catalunya i realment preu-qualitat una agradable sorpresa, no m’estranya que, probablement, fos el gran guanyador de la vetllada. Un Cava magnífic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!