Una assemblea cansada

La reunió organitzada per l’Associació dels Veïns del Carmel ha començat a les vuit tocades al pavelló de la Vall d’Hebron. Les 1.200 cadires de la sala són gairebe totes plenes. L’ambient és calmat. Aquesta vegada només hi ha veïns, no hi ha cap polític ni cap regidor. Fernando González, el president de l’Associació de Veïns del Carmel, ha obert l’assemblea insistint en la necessitat d’organitzar els afectats i els desallotjats. La mesa que presideix la reunió té representants de la Federació d’Aassociacions de Veïns de Barcelona (FAVB), de l’Associació de Veïns del Carmel i d’un advocat de la FAVB. Tots passen de llarg els cinquanta anys i no paren de parlar de mobilitzacions veïnals passades. Durant l’acte, Fernando González demana als afectats que s’organitzin en assemblees d’escales de veïns, amb un delegat que faci de contacte amb l’associació. A la disposicio dels veïns hi haurà un assessor jurídic i es triarà una comisssió tècnica per facilitar les reclamacions dels afectats. Tota la reunió és poc entusiasta, hi ha pocs aplaudiments i molt d’escepticisme. La major part de gent està cansada, ve de treballar, dels hotels o dels llocs on ha estat reallotjada. Quan han començat les intervencions del públic la gent ha començat a marxar i els periodistes també. Mentre marxen parlen del tema en petits grups i més d’un ha recordat les mobilitzacions veïnals dels anys 1960 i 1980. Però les coses són molt diferents. La reunió ha estat molt calmada i sobretot trista.
Una de les darreres intervencions ha estat d’un membre de l’Assemblea de Joves d’Horta-Guinardó, que ha convocat una manifestació per dissabte a les cinc de la tarda davant de l’Espai Jove Boca Nord. Ha estat l’únic menor de trenta anys que ha obert la boca.

(Enric Borràs des del Pavelló de la Vall d’Hebron passades les 10 de la nit)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *