A la roda de premsa, el conseller Nadal no ha volgut parlar de responsabilitats

La roda de premsa havia de començar a les cinc, però ha començat un quart d’hora tard. L’encapçalaven Joaquim Nadal, conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i Xavier Casas, segon tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. Hi havia una trentena de periodistes. En Nadal ha estat qui ha tingut la veu cantant a la roda de premsa. Ha estat completament impassible i ha parlat molt pausadament sense canviar l’expressió. Durant la primera estona només ha tornat a explicar el que ja se sabia. Entre els periodistes es notava nerviosisme i expectatives per aconseguir dades noves.
Nadal ha explicat les decisions que s’havien pres respecte als edificis 6 i 8 del passatge de Calafell, i el 6 del carrer de Conca de Tremp, i ha dit com seria el procés de reompliment del túnel de maniobres de l’estació del Carmel. Ha explicat que es faria un primer forat horitzontal travessant la runa enfosada per injectar els primers metres cúbics de formigó, que arribarien fins als primers 30 metres del túnel. A partir de llavors, cada 30 metres s’afegiria el formigó des de dalt verticalment. Alhora, ja des d’avui mateix es continuen els treballs de reforç de l’estació del Carmel. Nadal ha dit que es farien servir 8.300 m3 de formigó i jo li he recordat que Jose Luis Nieto, de Gisa, havia dit que serien entre 15.000 i 18.000. Nadal ha contestat que, efectivament, per reomplir tot el túnel es necessitaria aquesta quantitat, però que ell es referia a una altra cosa. A més, ha afegit que no es deixarien bombolles, per la qual cosa es farien cates verticals sense cap mena de perill.
També ha explicat que entre quinze dies i tres setmanes es podria garantir al 100% que no hi hauria més incidents. Mentrestant, ha garantit que no s’esfondrarà cap més edifici, però no assegura que cap més no vagi a terra. Diumenge a la tarda i dilluns es començarà a injectar ciment a l’esvoranc i serà a partir de llavors que s’enderrocaran els edificis afectats.
Per acabar, quan el conseller i segon tinent alcalde han començat el torn de preguntes, que s’ha allargat tres quarts d’hora, els periodistes han insistit a preguntar si es depurarien responsabilitats, quan i si afectarien polítics i tècnics. El conseller ha dit que fins que no finalitzi el període d’emergència i no es faci l’expedient informatiu de la situació no es buscaran responsabilitats.

(Enric Borràs a les 7 de la tarda des de la Seu de Política Territorial)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *