El pèndol de petites oscil·lacions

El bloc de Maria Victòria Secall

7 de maig de 2014
10 comentaris

Tot era nou als meus ulls

Ha començat el mes de maig, diàfan i de llum llarga, al bell mig de la primavera. Ja compartim equitativament les nespres setinades amb les merles.

Na Q. es menja la fruita, enfilada als braços del padrí, directament de l’arbre. S’estremeix al contacte del llavi amb el borrissol de la pell però no la vol llevar. Li agraden les nespres, el seu color de galta daurada pel sol, el tacte, la polpa sucosa. En vol més…

Dresprés plantem els pinyols marrons i brillants a un cossiol i els reguem amb la regadora de zenc. És feliç.

Al meu passeig d’horabaixa vora la mar he vist les orenetes, un estol petit de vol ràpid i xiscles constants. S’acomiadaven del crepuscle lila. Les he volgut seguir i el cap m’ha rodat.

A la platja  closques de sèpia blanquíssimes escrivien silencis a les algues verdes i tot era nou als meus ulls.
  1. Al carrer de Septimània, a Can Sunyer, també hi ha nespres. Els veig cada matí en anar a cercar el diari i veig els nespres d’un altre jardí, i la merla, i com es poden collir artesanalment i menjar-los. Les orenetes ja fa díes que volen i volen. La platja és a pocs kilòmetres. Des del terrat veig la mar i a l’horitzó una illa. Un gaudi compartir els teus moments de vida amb tots nosaltres.
     
  2. però la natura és una font gratuita de felicitat. Ara bé, cal activar la sensibilitat i la consciència dels sentits. Vida!
  3. N’hi ha tantes d’experiències, vivències…moments que engresquen…d’altres que fan aturar, repensar tot altre vegada…però sembla que hi ha coses perennes…parles de Q. …intueixo que és de les més importants… Jo encara no hi he arribat…Fa temps que no he entrat al blog, no t’he felicitat en el teu dia “innocent” però sempre és per agrair veure plasmats, gràcies a les paraules, sentiments, sensibilitats que si es volen veure de véritat són universals. Una abraçada, amb el desig de que continuis gaudint de tot l’autèntic, Aurora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!