Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Vies verdes: dues visions diferents.

La foto que podeu vore és del pas del carril bici que va des de Sant Feliu de Guíxols a Girona, per l’estació de Santa Cristina d’Aro, seguint el camí del tren de via estreta que unia les dues ciutats. És un camí molt utilitzat, tant per ciclistes, com per corredors, gent que va simplement a caminar, o excursions a cavall. Com es pot observar a la foto, no està ni asfaltat, ni pintat de verd, cosa que per caminar o córrer és molt millor, ja que no se carreguen tant els peus. El recorregut segueix l’antiga via del tren i només va al costat de la carretera en el tram abans d’arribar a la ciutat de Llagostera.
Ara comparem amb aquestes coses verdes que han aparegut últimament a la nostra comarca: pintades de verd (que maco!), asfaltades (així duren més, no?, ara ja no són tan aptes per córrer o caminar), al costat d’autovies (respirant l’aire pur dels camions i cotxes). L’únic que se sembla a una via verda és el tram de l’antiga via del tren de la RENFE des de Llíria a Benaguasil, o el camí que va a Sant Vicent. I clar pintadetes de verd, que queda més ecològic, però asfaltades.
Ens volen prendre el pèl, jo he vist unes quantes vies verdes i no són així: a la de Sant Feliu-Girona, segueix la Girona-Olot. Des de Ripoll a  Ogassa hi ha un altra via verde que resegueix un antic carrilet. La del tren miner que segueix la via que baixava el mineral a Sagunt, i no és el que han posat ací al Camp de Túria. Potser si la gent viatjara més i es fixara més en el que hi ha fora no ens prendrien tant el pèl.


  1. Ai!, però si en sfixem en el que fan els nostres germans del nord… ens posaràn la creu estigmatitzada de Catalanistes!
    Tens raó, les vies verdes no haurien d’estar asfaltades. Ací, a la nostra comarca, no ols les han asfaltades, sinno que en molts casos voregen carreteres i víes, s’endinsen en les “rotondes” i circunval·lacions, son inconnexes i en alguns casos, fins i tot, perilloses.
    Ah! i no han plantat cap arbre que ens faça ombra o què almenys ens amague de la vista l’autovía.
    Jo ixc a córrer quasi diàriament i em téne destrossats els genolls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.