Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Un dinar un dia qualsevol, de Ferran Torrent. Les diputacions.

“Per què mantenen les diputacions?, es pregunta, una institució del franquisme que l’esquerra manté. Que deuen costar a tot l’Estat? Quinze o vint mil milions, l’informe que vaig llegir. Són una eina que fa un grans servei a la xarxa clientelar dels partits, a les seues dinàmiques internes: tu m’ajudes a guanyar un congrés amb els vots de la teua comarca, jo et faig diputat o assessor de la Diputació. A Itàlia les han eliminat.”

Totalment d’acord amb el que diu Ferran. I encara diria més, aquests diners que mouen les Diputacions no podrien anar directament als ajuntaments o a la Generalitat? Diputacions, que no són elegides de manera directa pel poble. Com pot una institució no electa (almenys directament) tenir tant de poder? Després ens estranyem que en aquests llos manen gent com el Sr. Alfons Rus, o els Sr. Carlos Fabra. Que l’alcalde d’una ciutat petita com Vilablareix ( menys de 3000 habitants), siga president de la Diputació de Girona, que per cert quan militava al seu partit (ERC), crec recordar que les volíem eliminar.
Aquesta és una de les perles que es poden llegir al nou llibre de Ferran Torren, i encara vaig pel capítol 8! La cosa promet. Potser la seva prosa no siga la de Pla o altres autors, però a mi m’agraden les seves històries i m’enganxen. La cosa promet.
Per cert, a l’inici saluda a un arquitecte que no sap distingir entre paràboles i catenàries:
“L’Estació del Nord aviat complirà cent anys d’antiguitat, però el trencadís aguanta ferm (hola, Calatrava).”
IMG-20150603-WA0001


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.