Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Tres històries americanes, de Washington Irving

Continue rellegint llibres en aquesta desescalada. Aquestes tres històries són dues de ben conegudes, Rip Van Winkle i La llegenda de Sleepy Hollow, i una altra no tan coneguda, Philip de Pokanoket.
Les dues primeres són més famoses i hi he vist versions en dibuixos animats en el cas de la primera i de la segona, fins i tot llargmetratges. D’aquest darrer, el més famós film és una adaptació molt lliure del relat i molt ampliat que al més puristes no agradara gens, però que a mi em va agradar, la versió de Tim Burton. El menys conegut dels relats ens conta la vida d’un cap indi que lluita contra els invasors anglesos. Potser és un dels primers relats on es denuncia el tracte rebut pels indis americans per part dels “civilitzats” europeus, malgrat el to paternalista que utilitza en certs moments, potser influenciat per la idea rousseauniana del bon salvatge.
El que més destaca del llibre són les seues detallades descripcions on sembla que l’autor vol deixar clar l’ascendència holandesa dels habitants dels voltants de Nova York d’aquella època.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.