Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Torrons

No entenc a la gent del meu poble que es conforma amb la merda de torrons que venen als supermercats, o regalen en les paneres de Nadal. Quan ixes fora descobreixes que hi ha coses molt bones per provar, i una és el torrò de Xixona fet pels diferents artesans xixonencs repartits per la nostra geografia, que a l’estiu fan gelats i a l’hivern torrons. El primer que vaig descobrir va ser El xixonencs del carrer cremat de Terrassa, que fins i tot envia torrons per encàrrec a Amèrica. Un torro boníssim. Hi vaig passar alguna tarda xerrant amb el propietari i les noies que treballaven allà pels anys noranta del segle passat. El segon, a Sant Feliu de Guíxols, també amb la mateixa qualitat, La xixonenca i el tercer a Girona, Victoriano Candela (el de la foto), també de molt bona qualitat.
A la majoria de pobles que he visitat he trobat xixonencs treballant en els seu negoci i amb bona qualitat, cosa que ací sembla que no sabem apreciar. Per cert amb tant xixonenc treballant fora, d’artesans, mestres o altres feines, qui hi viu a Xixona?
També cal recordar els torrons de Casinos i Agramunt.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.