Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Serra: Barranc del Marianet, font de la Prunera.

Ahir diumenge, varem fer un ruta familiar per la Calderona. La ruta era pujar pel Barranc del Marianet fins a la font de la Prunera. La part inicial del barranc és espectacular, sobretot si hi ha aigua a les gorges inicials. El recorregut que férem anava per dins del barranc el primer terç del recorregut. Després se n’eixírem per agafar al pista principal al lloc on està la senda que puja a Rebalsadors. Uns minuts després ja veiem l’antic refugi on està situada la font de la Prunera, on esmorzàrem.
La sorpresa va ser que no eixia aigua de la font, ja que està tancada pels propietaris del refugi, que per més absurditat no funciona des de fa anys. Em varen comentar que pertany a una ordre religiosa i tanquen l’aigua de la font. Jo deduïsc que aquest refugi l’utilitzarien als anys 70 o 80, quan en molts pobles, les parròquies, mitjançant els Júniors o associacions semblants, dominaven l’oci juvenil. Amb el pas del temps, varen perdre aquest control i aquests instal·lacions han estat mig abandonades. Però perquè no les cedeixen a altres associacions? o arriben a l’extrem de fins i tot no deixar beure aigua? és això el missatge cristià?
La tornada va ser fàcil,seguint el GR i la pista de la Prunera, fent una visita a la font de la Misèria i arribant a dinar a l’àrea recreativa d’aliguetes, dalt de la font del Marianet.

Publicat dins de Muntanya | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.