Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Proves diagnòstiques: la gran mentida de la GV.

El meu fill fa enguany quart de primària i li toca fer les proves diagnòstiques que realitza la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana. He rebut una carta del Director general d’Innovació, Ordenació i Política Lingüística on diu exactament:

“Estes avaluacions són una ferramenta de gran utilitat per a la millora qualitativa de l’ensenyança, ja que oferix informació sobre els resultats, els processos i els contextos d’aprenentatge, i del sistema educatiu en general.”

Que voleu que vos diga? Si ofereix informació, com és que a l’IES on treballa no s’inverteix més diners cada any per millorar els resultats, enlloc de retallar cada any més en grups i professorat? Si volen, la informació acadèmica, ja la podem obtenir a final de curs. Podria parlar més sobre el que opine de com es fan aquestes proves, que a més aquest curs coincidiran amb època d’exàmens (gràcies a la brillant decisió d’avançar el començament i final de curs) carregant als alumnes amb feina extra. Podria recordar que l’any passa varen dir que aquestes proves no serien publicitades i dues setmanes després, al diari Levante apareixia un rànquing d’instituts, encapçalat per molts IES concertats i privats. I també podria parlar de la qualitat de les proves, sobretot en comparació amb els Proves de Competències bàsiques que feien a la Generalitat de dalt.
Jo com a professor no puc negar-me a passar les proves, és la meva feina i he de complir les ordres dels superiors, però com a pare em negue a que el meu fill participe en aquesta pantomima que només val perquè algú justifique el seu elevat sou i els polítics es facen la foto. Tot això és el que plantejat a la reunió de pares que han convocat aquesta tarda a l’escola del meu fill. No era l’únic que estava en contra, però en aquest cas, els únics que podem fer alguna cosa som els pares i mares i l’AMPA de cada centre. Jo ja ho tinc clar, un NO rotund.
untitled

Publicat dins de educació | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.