Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Panes et circenses.

En la decada de los 50 -por primera vez desde la guerra civil- se multiplicaron los entretenimentos y los ciudadanos comenzaron a gastar más en las diversiones. El cine y los deportes -en especial el fútbol- se convirtieron en el principal foco de atracción, en tanto que las corridas de toros descendieron al tercer lugar y gradualmente pasaron a ser puntos de atracción para los turistas. Interesa destacar que el gobierno no hizo intento alguno para fomentar el deporte puro ( por ejemplo, el atletismo, la natación, etc) y ni siquiera lo incluyó en los programas de estudio oficiales de las escuelas, sino que se limitó a fomentar los espectaculos pasivos -como el fútbol- que contribuyó a centrar la atención de la masas en los “divertimentos”. Puede afirmarse, sin temor a exageraciones, que las “quinielas” del fútbol se transformaban en una histeria de masas en España. Quizá sirviera de sucedánes “constructivo” a quienes, como Franco, buscaban un sustituto de la “destructiva” histeria política.

Shlomó Ben Amí, “La revolución desde arriba: España:1036-1979”

Han canviat els temps? A vegades sembla que no. En aquest país encara sembla que fer esport és seure’s davant de la televisió per veure gent corrent darrere una pilota. Sí, ara es fan alguns esports individuals a la televisió, però sempre que l’esportista represente a “España”, o la nació que siga, poques vegades quan representa al seu club esportiu. No sembla que siga gaire canvi. Potser la gent fa més esport individuals i això es nota, però en l’entreteniment no hem canviat molt.
Respecte al toros, si als anys 50 ja anaven de caiguda, quin interès tenen ara d’obligar-mos a fer “corridas” al nostre país?

Publicat dins de esports | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.