Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

“Monument men”, de George Clooney. Sebastià Alzamora i el Sr. Wert.

Ahir varen fer la pel·lícula “Monument men” en VOS al meu poble (fenòmen para-normal, per la VO). I avui hem desperte amb l’article de Sebastià Alzamora sobre la mateixa. La “peli” no és cap obre mestra, però és entretinguda i fa passar una bona estona. I com ell diu destacaria el monòleg del personatge interpretat per Clooney:

“En una guerra es pot matar persones, assassinar famílies i destruir les seves cases. Però quan a un poble se li pren la seva cultura, els seus referents, és com si aquest poble fos eliminat i mai hagués existit. Això és el que vol Hitler.”

(You can wipe out an entire generation, you can burn their homes to the ground and somehow they’ll still find their way back. But if you destroy their history, you destroy their achievements and it’s as if they never existed. That’s what Hitler wants and that’s exactly what we are fighting for.)

Cosa que ens fa pensar en el que el Srs. Wert, Bauzá, Fabra i altres estan fent amb la nostra llengua i cultura. Però el problema és que molta gent anirà a veure la “peli” i només és quedarà amb les ganyotes de Clooney i els altres actors “progres” americans i no s’enterarà del missatge de fons d’aquest monòleg, i continuarem tenint governants que intentaran destruir-mos com a poble, i a més encara et diran que qui es comporta com Hitler, som nosaltres.

Publicat dins de cinema | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.