Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Matar Joan Fuster (i altres històries), de Francesc Bayarri.

Ara que es comença a parlar tant sobre la impunitat que tenen en aquest país certs grups de l’extrema dreta, cal recordar que no és un tema nou, que ja ve de molts anys enrere, i en aquesta part de l’estat espanyol, ho sabem i ho hem patit sempre. Com diuen alguns: que llarg que se m’he estat fent el franquisme!.
Francesc Bayarri en conta unes quantes històries o investigacions periodístiques sobre el tema. El més conegut, l’atemptat a Joan Fuster i el seu tractament per la justícia i la policia espanyola (o millor dit, no tractament). Però també ens recorda altres successos deixats de banda (poques ganes de saber que hi havia darrere) com els paquets bomba enviats a certs empresaris, la llibertat amb que es movien pel nostre país els refugiats croates col·laboradors dels nazis (amb Franco i sense) i la poca difusió del record de la gent republicana que va lluitar per la llibertat a Europa als exercits aliats, com Amado Granell.
Completa el llibre un escrit sobre la controvertida figura de Vicent Blasco Ibañez, i sobre com es va desenvolupar la guerra civil i la postguerra al seu poble, Almàssera.
Una anècdota: parla sobre la persona que un dia va sembrar l’enemistat entre dos grans amics fins aquell moment, Vlado Divac i Drazen Petrovic. Quan descobrim qui és, et preguntes sobre la intencionalitat de la seua acció!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.