Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Los Miserables, de Victor Hugo. La política del PP al País Valencià.

“Se ha calculado que en salvas, cortesías reales y militares, cambios de ruidos corteses, señales de etiqueta, formalidades de radas y de ciudadelas, salvas hechas diariamente por todas las fortalezas y todos los buques de guerra al salir y ponerse el sol, a la apertura y clausura de los puertos, etc, etc, el mundo civilizado gasta en pólvora en toda la tierra cada veinticuatro horas, ciento cincuenta mil tiros de cañón, inútiles. A seis francos cada tiro, important novecientos mil francos al dia, trescientos millones al año, que se convertirán en humo. Esto no es más que un detalle. Entretanto los pobres se mueren de hambre.”

Aquest passatge de la segona part de la novel·la de Victor Hugo, m’ha fet recordar la política de grans esdeveniments i fum que ha practicat el PP al meu país durant els darrers anys. Política, que ens ha portat a la siutació que estem ara. Ara, tampoc es patrimoni del PP valencià, aquesta manera de fer, des de Madrid o altres parlaments autonòmics, també s’han fet obres que no se sap encara quina utilitat tenen, i això independentment del partit que tinguera el govern en aquell moment: Tgv’s que no porten enlloc, aeroports sense avions, ponts colossals, …. i sobretot molt de fum. Sembla ser que des del segle XIX no hem avançat gaire en aquest país.
Per cert, el protagonista, Jean Valjean, es passa uns quants anys a la presó, per haver furtat un tros de pa, potser és al que vol tornar el Sr. Fernández Díaz, Ministre d’Interior, amb la seva “llei Mordaza”?


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.