Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

“llimonaes”

Sí, al meu poble de la gasosa en diem “llimonà” i al poble hi havien dues marques que distribuïen les dues empreses que hi havien abans de fusionar-se en una sola. La casa Escútia distribuïa pels barri del raval i voltants i comercialitzava la gasosa La amistad. La casa Coll distribuïa pel centre de la vila i voltants i la marca era Montesol. Almenys durant aquella època era un producte local, després de la fusió es va acabar i comercialitzaren un gasosa de fora, amb un nom horrible, La Señera, i els joves ens burlàvem de l’espot publicitari que passaven als cinemes del poble de com era de dolent: “haga frio o calor, la señera la mejor”!

Avui al centre de València, a la vella bodega Baviera me les he trobades les tres juntes en una lleixa o hi havien algunes ampolles històriques més de les que corrien pel país:

En aquella època encara passava el repartidor per la porta de casa amb el camió i li compraves a ell directament i evidentment, totes les ampolles es reciclaven. No hi havia supermercats no grans superfícies.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.