Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

La source des femmes. Lisístrata al nord d’Àfrica.

He tornat a anar a cinema, quasi sis anys després. Des de que vaig veure “Mon meilleur ami” de Partrice Leconte a l’any 2006, nomès havia vist “Agora” d’Amenabar i de reestrena. Avui he anat a veure “La source des femmes” de Radu Mihaileanu, una pel·lícula sobre l’enfrontament entre les dones d’un poble contra el poder tirànic dels homes i de la seva interpretació restrictiva de l’islam. Les dones decideixen fer una “vaga d’amor”, per aconseguir que els duguen l’aigua al poble i així no haver de treballar com a bèsties, transportant l’aigua d’una font a la muntanya al poble. Aquesta manera de lluita femenina sembla inspirada en la comèdia d’Aristòfanes “Lisístrata”, en la que les dones ateneses decideixen deixar sense sexe al homes fins que no signen la pau i deixen de fer guerres que no porten enlloc.

Lisístrata: – Íntegrament, per les dues deesses! Perquè si nosaltres sèiem a casa nostra embellides amb afaits i, després, amb les túniquetes d’Amorgos, ens acostèssim a ells nues, amb l’engonal depilat, els homes, en erecció, tindrien pruïja de desfogar-se. Si llavors nosaltres no cedíem, sinó que els rebutjàvem, sé molt bé que farien la pau a l’instant.
(Traducció de Manuel Balasch, per la Fundació Bernat Metge)

Per altre costat, espere que la iniciativa de tornar a fer cinema a la Unió musical de Llíria tinga èxit i continuïtat i així no haver d’agafar el cotxe per anar al centre comercial de torn a veure una “peli”.

Publicat dins de cinema | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.