Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

La meua ruta de l’exili. 1939-2014

La meva ruta de l’exili.

 

Aquesta vegada  si que he trobat l’emplaçamanent de camp d’Argelers, on va passar una temporada el meu avi al 1939. He trobat una placa informativa de l’any 2009. Buscava una altra, més antiga, que havia vist en una fotografia, però no l’he trobada. A part d’aquesta placa, res recorda el que va passar allà fa 75 anys. Segur que si preguntes als banyistes que hi havia allà, molts, et mirarien amb cara de circunstàncies.

La segona parada, és Cotlliure, amb el record del poeta Antonio Machado, enterrat al cementiri d’aquesta poble català (mireu el noms de les tombes i entendreu l’adjectiu). Encara no he trobat la tomba de l’escriptor Pat O’Brian. A l’ajuntament m’han dit que estava al cementiri no, però no l’he vist tampoc per allà.

Després d’unes compres, continuem el camí cap al sud, per una carretera que s’enfila entre la muntanya i el mar, envoltada de ……….vinyes verdes vora el mar……que cantava Segarra. Així s’arriba a l’antiga frontera del coll de Belitres, entre Portbou i Cervera de la Marenda, on, ara, ja hi ha informació sobre els fets de 1939.

Al poble de Portbou, he visitat el Memorial Walter Benjamin, un exemple dels que varen fugir un any després, però en direcció sud, fugint d’altres bàrbars. Després de dinar en un agradable restaurant davant de la platja (Paratges, crec que es deia), retorn cap a Sant Feliu de Guíxols.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.