Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

Harpo parla!, de Harpo Marx

Uns quants extractes del llibre.

– En aquella època la meva mare estava massa ocupada en altres assumptes com  per preocupar-se de l’educació pública. Per exemple, semblava més urgent mantenir al meu germà gran, Chico, fora de les sales de billar que mantenir-me a mi a l’aula. (capítol 2)

– Chico era una espècie de geni per les matemàtiques, amb una capacitat sorprenent per els nombres i la geometria (Més tard, va adquirir  habilitats amb els cossos no geomètrics. també. Així es va guanyar el malnom de Chico, que hauria de ser Chicko per la manera amb que el pronunciàvem) (Nota chick, vol dir en anglès, xica)…..
…. Vaig aprendre (de Chico) principis bàsics com “Mai vages contra les probabilitats a cap preu” i “Mai llences els daus en un manta”….i a detectar els daus carregats. (Capítol 2)

– Però -em va dir Chico- tens que calcular les probabilitats. Pensa quants tubs de ventilació hi ha en el carrer 93, sense contar la resta de la ciutat. Papà Noel ha de baixar en cada un d’ells en una sola nit. Després pensa que ha de cuidar-se dels irlandesos i els “bohunks” i els italians abans d’arribar als jueus, correcte? Així que, quina probabilitat hi ha? (capítol 3) (Nota: Bohunk vol dir bohemi o centro-europeu de manera despectiva)

Hem descobert la faceta matemàtica del Chico Marx

Ah! tenim sort de viure als Estats Units! deia (l’avi Marx) en alemany, aspirant  profundament el fum del cigar que li donaven per votar ilegalment i duent-se les mans al cap per mirar les flames que pujaven al cel- Sí, una veritable democràcia. (Capítol 3. sobre com es podia comprar el vot o votat gent que no estava legalitzada al país)

Publicat dins de cinema | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.