Entre el Túria i el Ridaura

el bloc de vicent

El vol de l’Esparver, de Francesc Mompó.

“Silvestre, amb llavis tremolosos, dibuixà l’estima en la bruna aurèola dels mugrons mentre les mans volaven pels límits de la pell com les ales de les papallones en un camp de roselles”

Una agradable sorpresa el haver pogut trobar i llegir aquesta novel·la ambientada a la guerra de successió al País Valencià. Un història d’amor entre un cristià vell i una cristiana nova ambientada en aquella època crucial per al nostres desenvolupament posterior com a poble. La narració comença amb el naixement del protagonista i l’autor va contant la seva vida al mateix temps, que amb l’ajuda d’altres personatges, explica l situació social i política del país: la problemàtica amb la successió de Carles II, les diferències socials entre nobles i la resta del poble i la xenofòbia cap als cristians nous. La història conclou a la batalla d’Almansa, que d’ací uns dies es recordarà per tots els que estimen el nostre país.
La narració, a principi em va semblar un poc feixuga, no m’ho esperava, però poc a poc m’ha anat enganxant. I aquí, crec que l’autor ho encerta. Fa moltes descripcions però no avorreix gens, cosa difícil de fer, i val la pena llegir fragments com el que ho escrit a dalt.
CAM04627
I també, agrada trobar llocs que has visitat, com la Cova Alta, prop d’Albaida.
“Has d’anar a trobar-te amb Cento el Maula abans de la Pasqua de Pentecosta. Para per la Cova Alta, a prop de la vila d’Albaida. Tot i que siga un roder, no n’has de témer res.”
CAM03750


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.